10 Keer waarom het leuk is om moeder te zijn

Moeder zijn, wat is het leuk! Ook kent het minder leuke kanten en tijden natuurlijk, maar de leuke kanten overtreffen het wel. Je ontdekt mooie stapjes en fases van je kind, maar ook jij als moeder verandert door de komst van je kleintje. Het is bijzonder en leuk om moeder te mogen zijn. 10 Keer waarom het leuk is om moeder te zijn.

1. Je wordt elke dag wakker met een glimlach

De ochtenden, zeker in de babyfase, zijn het meest bijzonder. Samen wakker worden, het woordje “mama” geeft je een grote glimlach op je mond waarmee je de dag heerlijk kunt beginnen. Zelfs al is het 6.00 uur in de ochtend.

2. Je wordt verwend met moederdag

Moederdag is de dag dat alle moeders in het zonnetje worden gezet en de mooiste geknutselde creaties en cadeautjes worden gegeven door de kids. Superleuk om eens extra verwend te worden. Misschien krijg je wel een mooie tas, gave schoenen of trendy dameskleding. Laat je verrassen!

3. Je bent de leukste, liefste, maar ook de stomste

Je bent alles-in-één! De ene dag ben je de leukste, de andere dag weer de liefste en de volgende keer ben je echt de stomste mama van de hele wereld! Top toch, niemand is zo veelzijdig als mama! Gelukkig zijn ze de stomste mama heel snel weer vergeten en ben je binnen no-time weer de liefste.

4. Je mag zelf weer even kind zijn

Misschien wel één van de leukste dingen van het moeder zijn. Je mag zelf ook weer even kind zijn. Lekker samen spelen met LEGO, barbies of Playmobil. Heerlijk! Enne… ook klimmen en klauteren is toegestaan natuurlijk!

5. Als moeder mag je helemaal losgaan met shoppen

Shoppen, altijd een goed idee! Je kunt helemaal losgaan met het shoppen. Vergeet ook vooral jezelf niet. Mama’s zijn de beste in shoppen van kinderkleding voor meisjes of kinderkleding voor jongens en vergeten daarbij zichzelf te verwennen met een mooie jas, een fijne broek of een leuke top. Shop ook lekker eens voor jezelf en voel je vooral niet schuldig!

 

6. Liefde, knuffels en kusjes

Als moeder word je overspoeld door liefde, knuffels en kusjes. Ook mag jij kusjes, knuffels en liefde uitdelen. Wanneer je kindje gevallen is, zich bezeerd heeft of wanneer het een driftbui heeft bijvoorbeeld. Liefde, knuffels en kusjes werken altijd en overal supergoed!

7. Moeder zijn verandert je eigen ik

Al bij de komst (en daarvoor) van je kindje verander je. Je emoties vliegen alle kanten uit, je bent veel minder hard en ontdekt kanten van jezelf die je nog niet eerder kende. Leuke kanten en minder leuke kanten, het hoort er allemaal bij. Hallo mama!

8. Jij begrijpt je kind als de beste

Het moeder zijn zorgt er ook voor dat jij je kind als de beste begrijpt. Moedergevoel noemen ze het wel enne… het is altijd juist! Soms kun je haarfijn aanvoelen wat ze bedoelen. Zo kun je perfect inspelen op de situatie en behoeften.

9. Je onderneemt samen leuke dingen

Samen leuke dingen ondernemen en ontdekken is superleuk! Jij bent het voorbeeld voor je kleine, laat ze zien wie ze zijn, wat ze kunnen en vooral wat er allemaal te ontdekken valt in het leven. Speeltuinen, dierentuinen, maar ook een dagje in de achtertuin ontdekken zorgt voor mooie momenten. Dat wordt instant genieten!

10. Als moeder ervaar je veel trots momenten van je kind

De trots momenten van je kind zijn misschien nog wel het meest fantastische aan het moeder zijn. Je kind leert ontdekken, over zichzelf, maar ook over anderen, over situaties, risico’s en over het leven. Je kind (en jij dus ook) maakt fases mee en in elke fase zullen ze nieuwe dingen ontdekken, leren en overwinnen. Dat maakt je trots en het moeder zijn heel speciaal en bijzonder! Wat mij betreft elke dag moederdag, geniet ervan! ♥

 

Reacties

Geschreven door Danielle van de Vlag op 7 mei 2019

Mijn naam is Danielle van de Vlag, ik ben 34 jaar en 12 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde en vader van onze twee mooie eigenwijze dochters...

Meer over Danielle van de Vlag