Met deze 4 tips vind je weer ritme na de vakantiemaanden!

De vakantie is voor de meesten onder ons alweer om. Die zomer vliegt altijd voorbij, en het valt vaak even tegen om weer aan het werk te moeten. Na weken heerlijk zonder klok geleefd te hebben, is het wennen om weer in een ritme te komen en elke dag vroeg naast je bed te staan.

Lees de tips hieronder om sneller je ritme te vinden en je fit en energiek te voelen.

1) Pas je ritme voor het einde van je vakantie al iets aan
Ging je in de vakantie elke dag na middernacht slapen, en lag je tot tien of soms wel elf uur in je bed? Probeer dit in je laatste vakantieweek al iets terug te draaien. Hierdoor is het gemakkelijker om uit bed te springen als je eerste werkweek van start gaat. Ook zul je ‘s avonds gemakkelijker inslapen. Laat je lichaam langzaam wennen aan de nieuwe tijden en begin minder vermoeid met werken!

2) Ga toch nog een beetje door met vakantie vieren
Die vakantie hoeft niet in één klap over te zijn! Stel het einde van de zomer nog een beetje uit door toch nog zomerse dingen te doen. Ga na je werk lekker borrelen met vriendinnen, eet, als het weer het toelaat, in je tuin en onderneem leuke uitjes in de weekenden! Ondanks dat je alweer aan het werk moet, houd je zo dat heerlijke vakantiegevoel nog wat langer vast.

3) Zorg goed voor jezelf
De key om zonder problemen weer aan het werkritme te wennen, is goed zorgen voor jezelf. Wanneer je je fit en energiek voelt zal het werken je na al dat luieren makkelijker afgaan. Drink voldoende water, zorg dat je genoeg groenten en fruit binnenkrijgt en ga lekker sporten.

4) Geef kinderen de tijd
Heb je kinderen die weer naar school moeten? Geef hen rustig de tijd om aan het ritme te wennen. Neem de tijd voor het bedritueel en accepteer dat ze misschien wat later slapen, vooral als het warm is duurt het wat langer voor ze inslapen. Neem ook ‘s morgens wat meer tijd zodat iedereen ontspannen naar school gaat zonder te moeten haasten of stressen.

Met deze tips zit je binnen een mum van tijd weer in je werkritme! Na een paar weken zul je erachter komen dat dit eigenlijk ook wel weer fijn is. Hierdoor waardeer je die heerlijke zomer alleen maar meer en kun je met veel plezier terugkijken op mooie zomerherinneringen en alvast plannen maken voor volgend jaar!

Reacties

,,,,,

Geschreven door Renske Bonnema op 23 augustus 2016

Mijn naam is Renske, en ik woon in het mooie West-Friesland. In mijn vrije tijd hardloop ik regelmatig een rondje, ga ik graag op reis, bezoek...

Meer over Renske Bonnema