Smullen maar…

Het zonnetje schijnt en de barbecue mag weer tevoorschijn worden gehaald! Ik ben echt gek op barbecueën. Het enige nadeel van barbecueën is dat er vaak veel stokbrood, saté saus en diverse salades vol met mayonaise bij wordt geserveerd. Niet erg goed voor de lijn… Ik vind het erg leuk om te koken en zelfgemaakte salades klaar te maken. Speciaal voor jullie deel ik één van mijn favoriete salades voor bij de barbecue. Makkelijk te maken, super lekker en een stuk gezonder dan de meeste voorverpakte salades.

Witlofsalade

Benodigdheden

  •  4 a 5 stronken witlof
  •  1 appel
  •  Blokjes kaas (hoeveelheid naar wens)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels (magere) yoghurt
  • een kleine scheutje curry
  • peper en zout naar wens

 Snijd de witlof in kleine reepjes en maak de blokjes kaas klein. Schil de appel en snijd deze in blokjes.

Mix de ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg (naar eigen voorkeur) eventueel nog wat yoghurt, mosterd of curry toe. Meng de dressing door de salade en je zelfgemaakte witlofsalade is klaar!

 

Variatie tips

  • In plaats van appel kan je ervoor kiezen om ananas of perzik te gebruiken.
  • Voeg eventueel wat noten of rozijnen toe.
  • Doe een gekookt eitje door de salade.
  • Het toevoegen van ham of kip blokjes is ook erg lekker.

Smullen maar!

Reacties

Geschreven door Kelly van der Pol op 18 juni 2018

Mijn naam is Kelly van der Pol, 28 jaar, getrouwd met Eugène en moeder van 2 kinderen Esmay van 6 en Stijn van 4. Wij wonen...

Meer over Kelly van der Pol