Dierendag!

Vandaag is het dierendag en hoewel we onze dieren waarschijnlijk elke dag wel verwennen, mag het deze dag net een beetje extra! Een extra koekje of een nieuw speeltje, op dierendag mag het. Niet alleen voor dieren is dierendag een speciale dag, ook voor kinderen is het een feest. Hoe haal jij alles uit jouw dierendag? Lees het hier!

Knutselen

Als je kids al wat ouder zijn, zijn er talloze leuke knutsel projectjes die te maken hebben met dieren. Denk bijvoorbeeld aan een spinnenweb van kastanjes! Prik zes korte saté-prikkers aan de kastanje en maak van een bolletje wol het web. Het spinnetje kan je kind zelf knutselen van een andere (kleinere) kastanje en pijpenragers. Voor de oogjes kun je draai-oogjes gebruiken, maar je kan ook knoopjes gebruiken of zelf oogjes tekenen met een watervaste stift.

Bakken

Naast dat het natuurlijk leuk is om voor je dier wat lekkers te bakken, is het leuk om samen met de kids wat leuks te maken. Met een paar stiften met eetbare inkt kun je een stroopwafel of andere koek zo omtoveren in een leuk dier! Denk bijvoorbeeld aan een opgeblazen vis of een vogeltje! Hoe leuk?

Verwen je dier

Uiteindelijk draait dierendag natuurlijk allemaal om de dieren! Verwen je dier door datgene te doen wat hij het leukst vindt. Houdt hij van wandelen? Ga lekker naar het bos! Houdt hij van koekjes? Geef hem er net een paar extra die dag. Ook kun je denken aan een lekkere hondenmassage of een trimbeurtje bij de trimsalon als hij daar gek op is.

Geen dieren?

Heb je geen dieren, maar wil je toch wat voor de dieren doen? Kijk dan of je wat kan betekenen voor het dierenasiel in jouw dorp of stad. De meeste dierenasiels zullen vaste vrijwilligers hebben, maar wie weet kun je een uurtje knuffelen met de dieren of kun je op een andere manier wat doen. Ook kun je geld inzamelen voor een goed doel dat met dieren te maken heeft.

Een dagje vegan

Of je nou een huisdier hebt of niet, op dierendag is het belangrijk om bij alle dieren stil te staan. Ook als je normaal gek bent op vlees, is het goed om deze dag jouw biefstukje te laten staan. Zo beteken je ook iets voor de dieren waar je misschien niet meteen aan denkt op dierendag. Bovendien is het helemaal niet erg om een dagje vegetarisch of veganistisch te eten! Er zijn heerlijke vleesvervangers te verkrijgen in de supermarkt. Je kan vlees altijd vervangen door wat extra groenten, al helemaal als het maar om een dag gaat!

Fijne dierendag!

Reacties

Geschreven door Madelon Weijenborg op 4 oktober 2018

Mijn naam is Madelon Weijenborg. Ik ben 24 jaar. Momenteel woon ik samen met mijn ouders in een klein dorp in de Achterhoek. Vanaf september zal...

Meer over Madelon Weijenborg