8 Fijne tips om met Pinksteren te doen 

Pinksteren is in aantocht en dat betekent een lekker lang weekend vrij voor de meesten! Samen genieten met je ouders, geliefde of gezin. Pinksteren is bij uitstek geschikt om er eens lekker op uit te gaan of thuis de klusjes aan te pakken. Met deze 8 tips om met Pinksteren te doen wordt het gegarandeerd genieten!

1. Lekker thuis met Pinksteren

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Thuisblijven met Pinksteren, waarom ook niet!? Je hoeft natuurlijk echt niet altijd op pad te gaan, misschien heb je thuis nog wel genoeg te doen, wil je lekker een boek lezen, online shoppen of wil je juist even helemaal niets doen. Niets doen is tenslotte ook iets doen! 😉

2. Op naar het strand

Heb je meer zin om er op uit te trekken, dan is het strand altijd een goed idee. Emmertje, schepje, picknickkleed en mand vol lekkers mee en het genieten kan beginnen! De vooruitzichten zien er prima uit, dus pak de spullen en ga gezellig Pinkster herinneringen maken!

3. Pretpark it is!

Perfect idee voor Pinksteren is een dagje pretpark. Zwieren zwaaien in de Efteling, rondje achtbanen draaien bij Slagharen of wat dacht je van het reuzenrad in de Julianatoren. Check wel even vooraf of ze geopend zijn en welke tijden ze geopend zijn. Houd er rekening mee dat het druk kan worden op deze dagen. Maar dat mag de pret niet drukken!

4. Aapjes kijken in de dierentuin

Een superleuk uitje voor de Pinksteren en het hele gezin. Aapjes kijken in de dierentuin. Je kunt je vaak de hele dag vermaken in de dierentuin. Giraffen spotten, ravotten in de speeltuin en lekkere ijsjes eten in het park. Vergeet je rugzak niet mee te nemen met eten en drinken voor onderweg en in het park.

5. Genieten van een mini vakantie

Een weekendje weg tijdens een lang weekend is extra genieten! Je hebt net even een dagje meer om van te genieten. En wanneer het mooi weer is, is het natuurlijk dubbel genieten! Gewoon gezellig in Nederland of boek een citytrip naar het buitenland tijdens Pinksteren.

6. Gevalletje festivalletje

Zeker in de grote steden, maar tegenwoordig ook in de kleine plaatsen zijn diverse festivals te vinden. Superleuk en gezellig! Je kunt je vaak de hele dag vermaken op een festival. Er worden zelfs festivals georganiseerd voor kleine kinderen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. 😉 Van foodtruck festival tot aan openlucht theaters en meer. Kijk in je wijk wat er te doen is of zoek het grotere werk op in de grote steden.

8. De natuur in

De paden op, de lanen in, ga de natuur in! De natuur heeft zoveel moois te bieden. Wandel een mooie route (klompenpad) dwars door de natuur, door weilanden en bossen en ontdek onderweg de mooiste hotspots. Tussendoor een terrasje pikken voor een kopje koffie en Pinksteren kan niet meer stuk! Ook voor kinderen zijn er aangepaste routes te lopen.

Geniet, geniet, geniet met Pinksteren! 

Reacties