Beauty tips en tricks voor de hardwerkende mama

Of je nou thuisblijfmoeder bent of een moeder die parttime of fulltime werkt: een moeder is altijd een hardwerkende mama! Naast ons werk of bezigheden thuis, racen we dagelijks van hot naar her naar sportclubjes, kinderpartijtjes, afspraken, doen we boodschappen, gaan we op de koffie bij een vriendin en…. willen we er natuurlijk ook nog eens op ons best uitzien. Daarom hebben wij 9 make-up tips and tricks voor de hardwerkende mama geselecteerd. Met de nodige foefjes kunnen alle mama’s er binnen no-time stralend uitzien! 

Uitgeruste, wakkere en frisse blik

Zeker wanneer de kindjes nog heel klein zijn, hebben de mama’s (en papa’s) vaak een chronisch slaaptekort. De nachten zijn gebroken waardoor we iets meer moeite moeten doen om er uitgerust en fris uit te zien. Kleine oogjes verraden vaak onze vermoeidheid, maar daar hebben we een makkelijk foefje voor. Maak je ogen optisch groter door een streep onder je wenkbrauwen aan te brengen met een witte eyeliner of oogschaduw. Vervaag de witte streep met een wattenstokje om te voorkomen dat je de witte streep goed ziet. Je ogen lijken direct groter en je hebt een frisse blik.

Die wallen onder je ogen zitten er voordat je er erg in hebt. Verdwijnen gaat minder snel helaas! Gebruik een concealer die één tint lichter is dan je huidskleur en breng de concealer aan onder je ogen. De concealer maken je wallen minder zichtbaar en de lichtere kleur geven je ogen een frisse blik. Ideaal om je slaapgebrek extra te verdoezelen. Om zwelling van de oogleden te verminderen kun je afgekoelde theezakjes, die even in koelkast hebben gelegen, op je ogen leggen.

Gezichtsmasker uit het keukenkastje

Liggen de kids in bed, dan duik jij lekker de badkamer in voor een beetje me-time! Wil je een maskertje op je gezicht, maar kom je tot de ontdekking dat je het helemaal niet (meer) in huis hebt? No worries! Toevallig wel yoghurt en komkommer in huis? Meng komkommerschaafsel door een kleine hoeveelheid  yoghurt en breng dit aan op je gezicht. Leg schijfjes komkommer op je ogen voor de verfrissende werking, laat het masker 10-15 minuten inwerken en was daarna de rest met lauwwarm water af.  Je hebt gelijk een verfrissende huid.

 Weg met die wallen onder je ogen

Die wallen onder je ogen zitten er voordat je er erg in hebt. Verdwijnen gaat minder snel helaas! Gebruik een concealer die één tint lichter is dan je huidskleur en breng de concealer aan onder je ogen. De concealer maken je wallen minder zichtbaar en de lichtere kleur geven je ogen een frisse blik. Ideaal om je slaapgebrek extra te verdoezelen. Om zwelling van de oogleden te verminderen kun je afgekoelde theezakjes, die even in koelkast hebben gelegen, op je ogen leggen.

Gezonde blos op je gezicht

Soms zie je door vermoeidheid er een beetje pips uit en wil je juist een lekkere gezonde blos op je gezicht. Geen blush in huis? Een rode lippenstift is een super goed alternatief! Doe een beetje lippenstift op je wijsvinger, vervaag het tussen je vingertoppen en breng het aan op je junkbeenderen voor een gezonde blos. Het blijft ook nog eens veel langer zitten dan een poeder blush. Ideaal!

Glanzende lippen zonder lipgloss

Vaseline is een superhandig middel voor de billen van je baby, om ruwe plekjes te verzorgen, maar ook om je lippen te laten glanzen zonder dat je een lipgloss nodig hebt. Vaseline zorgt er tevens voor dat de lippen niet uitdrogen en biedt bescherming tegen invloeden van buitenaf zoals koude schrale wind. Win-win!

Frisse lokken zonder wassen

Geen tijd om je haren te wassen? Waarschijnlijk heb jij als mama wel een busje babypoeder in huis!? Bakpoeder of maizena is ook een goed alternatief. Breng een kleine hoeveelheid poeder aan op je haar en verdeel het goed. Het poeder absorbeert direct vet uit je haar. Kam of borstel het heel goed door zodat je geen poeder meer ziet. Ook wanneer je meer volume in je haren wilt is dit een perfecte oplossing tussen de wasbeurten door.

Geef je haren een oppepper

Wil je je haren een snelle extra oppepper geven? Breng een ruime hoeveelheid creméspoeling aan nadat het haar gewassen is en handdoekdroog aanvoelt. Wikkel er aluminiumfolie omheen en daarna nog een handdoek. De creméspoeling kan extra goed zijn werk doen door de warmte die ontstaat van de folie en de handdoek. Laat het even inwerken, kleed je ondertussen aan en spoel het daarna uit met lauwwarm water. Je hebt heerlijk zachte en glanzende lokken. Duurt niet zo lang als een haarmasker, maar heb je toch hetzelfde resultaat.

Nagels langer laten lijken

Heb je korte nagels en wil je ze graag wat langer laten lijken? Zet de nagellak smal op vanuit het midden en laat aan beide zijkanten van je nagels een streepje vrij van nagellak. Zo lijken je nagels langer. TIP: om de nagels sneller te laten drogen, kun je ze nadat ze gelakt zijn, in een bakje met ijswater (water en ijsklontjes) houden. Zo wordt nagellak sneller hard en dus sneller droog.

Probeer zo af en toe wel de tijd te nemen voor je beauty- en make-up rituelen. Zie het als me-time, je verdient het en genieten is toegestaan! 

 

Reacties

Geschreven door Danielle van de Vlag op 24 januari 2019

Mijn naam is Danielle van de Vlag, ik ben 34 jaar en 12 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde en vader van onze twee mooie eigenwijze dochters...

Meer over Danielle van de Vlag