Tips en ideeën wanneer je de zomervakantie thuis gaat doorbrengen

De zomervakantie is in bepaalde regio’s al begonnen. Heerlijk, vakantie betekent uitrusten, leuke dingen doen, op vakantie gaan en mooie herinneringen maken. Maar de zomervakantie betekent niet voor iedereen op vakantie gaan. Misschien heb je andere plannen en prioriteiten dit jaar en blijf je een keer thuis. Daarom hebben we leuke inspiratie, tips en ideeën voor je wanneer je de zomervakantie thuis gaat doorbrengen. Geniet!

Ideeënpot voor dagjes weg

Superleuk om met kinderen te maken. Maak een ideeënpot waar elk gezinslid eigen ideetjes in mag stoppen met leuke dingen en activiteiten om te doen in de vakantie. Dat kan een dagje naar een pretpark zijn, picknicken in het bos, dagje naar het strand, maar ook een bezoekje naar opa en oma, neefjes en nichtjes, een logeerpartijtje met een klasgenootje of een avondje bioscoop behoren tot de mogelijkheden. Doe alle ideeën van iedereen in de pot en kies zo vaak en wanneer je maar wenst een idee uit de pot. Zo kun je elke keer iets leuks doen zonder dat het altijd veel geld moet kosten en zijn jullie toch lekker van huis weg.

 

Afspreken met andere thuisblijvers

Zijn er meer mensen in je omgeving die niet op vakantie gaan en thuis de vakantie doorbrengen? Misschien kun je samen af en toe leuke dingen ondernemen of afwisselend op elkaars kids passen. Kinderen vinden speelafspraakjes ook altijd erg leuk in de vakanties. Wellicht kun je het combineren door gezellig bij elkaar te blijven eten en/of een logeerpartijtje.

Kamperen in eigen tuin

Altijd een goed idee als je een tuin hebt. Zet een tent op in de tuin en ga lekker kamperen in je eigen tuin. Kids vinden dit superleuk! Alles lekker bij de hand en toch het gevoel van kamperen. Zet een barbecue en zwembadje in je tuin en het hele feest is compleet. Is het slecht weer? Geen probleem, je kunt gratis annuleren en je tentje een ander moment opzetten. 😉 Er zijn zelfs diverse buurtcampings opgericht om mensen die thuisblijven toch de mogelijkheid te bieden even lekker weg te zijn. Superleuk initiatief!

Spelletjes doen en boeken lezen

Het voordeel van thuis je vakantie doorbrengen is dat je alle tijd hebt om al die leuke spelletjes uit de kast te halen en alles op jullie gemak te doen. Dingen waar je in het dagelijks ritme meestal geen tijd voor hebt of niet voor maakt, kun je in de vakantie rustig doen door een dag blanco te laten. Zo kun je gezellig spelletjes spelen en boeken lezen. Dat geeft een enorm vakantiegevoel.

Shoppen it is!

Wanneer je thuis je vakantie doorbrengt heb je alle tijd om de kasten op te schonen en aan te vullen. Je kunt lekker shoppen en je garderobe back to school/work maken. Een nieuwe (rug)tas, schoolspullen, bekers en broodtrommels zijn allemaal nodig en kun je op je gemak shoppen in de vakantie zodat je er weer helemaal relaxed tegenaan kunt gaan als de vakantie voorbij is.

Geniet van een fantastische zomervakantie!

Reacties

Geschreven door Danielle van de Vlag op 17 juli 2019

Mijn naam is Danielle van de Vlag, ik ben 34 jaar en 12 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde en vader van onze twee mooie eigenwijze dochters...

Meer over Danielle van de Vlag