Alles over Minerale Make-up

Minerale make-up, je hebt er vast weleens van gehoord. Het is niks anders dan make-up gemaakt van natuurlijke pure mineralen die geen allergische reactie veroorzaken, de poriën verstoppen of de huid beschadigen. Minerale make-up is in veel soorten verkrijgbaar, concealers, foundation, oogschaduw, blusher, maar ook in vloeibare foundation en lippenstift. Minerale make-up is vrij van chemische stoffen. Ingrediënten als synthetische oliën, siliconen, parfum, alcohol, kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen tref je niet aan in minerale make-up. Puur natuur dus!

Voordelen van minerale make-up

  • Zeer geschikt voor een gevoelige en zeer gevoelige huid vanwege de zachte eigenschappen.
  • Geschikt voor jonge meiden die met make-up gaan beginnen. Het geeft geen allergie of beschadiging aan de huid. Het is zacht en mild voor de huid en zorgt voor een natuurlijke uitstraling.
  • Door een fijne textuur van de make-up voelt het heel licht aan en nog belangrijker, het sluit de poriën niet af. Je huid blijft ademen.
  • Minerale make-up bevat tevens huidbeschermende eigenschappen en het heeft een antiseptische werking. Dat wil zeggen dat de make-up desinfecterend en ontsmettend werkt. Twee vliegen in één klap!
  • Het smelt niet in de zon.
  • Minerale make-up is waterresistant en zorgt voor optimale hydratatie van de huid.
  • Minerale make-up gaat niet in huidplooitjes zitten waardoor je huid er egaal en glad uit blijft zien. De hele dag door!
  • De make-up heeft een kalmerende en verzachtende werking op de huid.
  • Weinig kans op huidirritaties door de natuurlijke ingrediënten.

Ingrediënten die in minerale make-up gebruikt worden

Minerale make-up heeft dan wel de eigenschap dat het gemaakt is van natuurlijke mineralen, wat zijn de ingrediënten van minerale make-up nou eigenlijk? Uiteraard is het per merk verschillend, wat wel opvallend is, is dat de volgende stoffen de meest voorkomende ingrediënten zijn. Gemicroniseerde ijzeroxide, gemicroniseerde titanium dioxide, gemicroniseerde zinkoxide, gehydrateerd silica en mica. Stoffen met een verzachtende en kalmerende werking. Check altijd het ingrediënten lijstje van de make-up of het wel echt 100% mineraalvrij is. Er zijn merken die doen alsof zij minerale make-up verkopen maar de werkelijkheid daarvan helaas anders is gebleken. Tevens is er make-up die mineraal- en dierproefvrij is. Natuurlijker kan niet!

Voor wie is het gebruik van minerale make-up van belang?

Voor iedereen maar in het bijzonder mensen die een gevoelige tot zeer gevoelige huid hebben is minerale make-up aan te raden. Ook voor mensen met huidproblemen als couperose, acné en andere ontstekingen van de huid is het van belang. Door de natuurlijke ingrediënten is de kans op allergie en huidirritaties minimaal! Het heeft een kalmerende, ontstekingsremmende en verzachtende werking op de huid. Iedereen wil toch een glad, zachte en natuurlijke huid! Straal!!

Reacties

Geschreven door Danielle van de Vlag op 22 december 2016

Mijn naam is Danielle van de Vlag, ik ben 34 jaar en 12 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde en vader van onze twee mooie eigenwijze dochters...

Meer over Danielle van de Vlag