Wat als je kind een slechte eter is? Lees deze 5 tips!

Allebei mijn kinderen zijn altijd goede eters geweest tot de leeftijd van ongeveer 3 – 4 jaar (mijn zoontje zit er nog steeds een beetje in). Ze gingen zeggen “bah dat lust ik niet” of hadden gewoon geen honger zeiden ze.
Het liefst zien we natuurlijk allemaal dat onze kinderen goed eten omdat we niet willen dat ze iets tekort komen, helaas heeft bijna elk kind weleens een fase dat hij / zij niet goed eet. Maar hoe kan je dat nu het beste aanpakken?

Ik deel hier graag wat tips die bij mijn kinderen hebben geholpen:

  1. Maak er een niet te grote strijd van. Ik heb gemerkt hoe meer aandacht ik eraan besteedde hoe “leuker” zij het vonden en hoe meer zij er een strijd van gingen maken.
   Tegenwoordig zeg ik: “Prima als je niet meer wil eten maar we blijven aan tafel zitten totdat iedereen klaar is.” Mijn ervaring is dat ze dan vaak toch nog wat happen pakken omdat ze anders alleen maar saai aan tafel zitten.
  2. Laat je kinderen mee helpen tijdens het koken. Mijn kinderen vinden het geweldig om te helpen in de keuken en het mooie is dat ze dan vaak ook nog eens hun hele bordje leeg eten. Hetgeen wat ze eerst vies vonden vinden ze dan ineens mega lekker omdat zij het zelf hebben gemaakt.
  3. Laat je kind zelf opscheppen maar geef aan dat hij datgeen wat hij opschept ook daadwerkelijk op moet eten. Deze afspraak werkt bij ons erg goed vaak scheppen ze dan nog best veel op en eten ze het ook daadwerkelijk op.
  4. Geef je kind complimenten als hij / zij goed heeft gegeten. Kinderen vind het fantastisch om complimenten te krijgen en als jij vaak complimentjes geeft over het eten is dat natuurlijk erg stimulerend.
  5. Maak je niet al te druk, als je kind goed groeit hoef je je over het algemeen geen zorgen te maken, vaak zijn het fases.

Heb jij tips? Deel ze dan in een reactie op dit blogartikel!

Reacties

,

Geschreven door Kelly van der Pol op 5 september 2016

Mijn naam is Kelly van der Pol, 28 jaar, getrouwd met Eugène en moeder van 2 kinderen Esmay van 6 en Stijn van 4. Wij wonen...

Meer over Kelly van der Pol