Back to my roots!

Toen ik een jaar of 6 was trok ik voor het eerst mijn dansschoenen aan. Het dansen begon voor mij met ballet, dit heb ik tot mijn 10e jaar gedaan. Vervolgens steps, streetdance, aerobics, breakdance en BBB.

Na verloop van tijd liep het dansen over in fitness & krachttraining. Momenteel ben ik me aan het focussen op kickboksen.

Echter afgelopen week heb ik samen met mijn danspartner en bestie het dansen weer opgepakt. Grappig want we zijn helemaal op elkaar ingespeeld. Ik heb altijd geroepen dat ik ooit weer wilde dansen! ūüėČ

We hebben dezelfde dansgeschiedenis en vroeger deden we met ‚Äúonze dansgroep” mee aan wedstrijden. Niet dat we hoog in het klassement zaten maar we werden wel uitgeloot. De wedstrijden waren voor ons als kleine meisjes altijd ontzettend spannend.

We mochten make-up dragen, werden door iemand aangekondigd en na onze act liepen we met een groot applaus het podium af. Ik kan me zelfs een weekend herinneren waarbij we van vrijdag tot zondag mochten dansen. Het moment dat we doorgingen naar de finale was het hoogtepunt in mijn “kleine” danscarri√®re!

jennifer sportNa al die jaren met bloed, zweet en tranen te hebben gedanst, was het voor ons weer tijd om onze dansschoenen mee te nemen naar een mooie danszaal bij ons in Denekamp.
Veel dansjes van vroeger weten we nog als de dag van gisteren. Bijzonder toch? Aangezien we het liefste gewoon beginnen met dansen hebben we er een leuk nummer opgegooid. Vervolgens hebben we een aantal dansen bedacht. Je merkt wel dat er heel wat conditie bij komt kijken als je al een tijdje niet meer hebt gedanst. Iedere sport is uiteraard anders, de krachttrainingen die ik de afgelopen maanden heb gedaan kwamen niet echt ten goede met deze snelle pasjes.

Ik hoop de komende weken wat vaker deze zaal te bezoeken om mijn conditie te verbeteren en mijn passie na te leven.

 

Reacties

,,

Geschreven door Jennifer Serena Oude Nijhuis op 18 augustus 2016

Mijn naam is Jennifer Serena Oude Nijhuis, 28 jaar oud en wonend in Denekamp (OV). Totaal heb ik 13 jaar gespendeerd aan zowat iedere mode opleiding...

Meer over Jennifer Serena Oude Nijhuis