Bestemming onbekend

Naar mijn idee zijn er twee typen reizigers. Allereerst zijn er de mensen die een backpack op hun rug hijsen en een land als Australië doorkruisen zonder te weten waar ze die nacht zullen slapen. Dat er een kans is dat ze tussen de kangoeroes en de slangen kunnen belanden, omdat het dichtstbijzijnde ho(s)tel 50 kilometer verderop ligt, lijkt ze niet zo te deren. Zo’n type ben ik in ieder geval niet.

Ik ben het tweede type. Het type dat alles wil voorbereiden. Ik leg alles vast: hotel, vlucht en ook de bezienswaardigheden worden alvast grondig onderzocht. Alle toeristische tips schrijf ik in een handig reisboekje, zodat niks aan het toeval wordt overgelaten. Al jaren ga ik op een vakantie die tot in de puntjes is gepland.

Vorig jaar stuitte ik echter op een nieuw concept. Of beter gezegd; een vriendin van mij, die al net zo controlebehoeftig is als ik, stuitte hierop. Ze vond namelijk een organisatie die verrassingsreizen organiseert. Dit houdt in dat je een vakantie boekt, maar dat je pas op het vliegveld hoort waar deze vakantie naar toe gaat. Hoewel ik mijn tot in de puntjes geplande vakanties altijd heel erg fijn heb gevonden, leek dit me ook een hele uitdaging. En dus boekte ik met dezelfde vriendin een reisje naar bestemming onbekend.

Al snel na het boeken kregen we een eigen pagina waarop een aftelklok te zien was. Hoewel dit een heel leuk concept is, die voor veel voorpret zorgt, kan dit ook nadelig zijn voor control freaks. Je kon namelijk precies uitrekenen op welke tijd je op het vliegveld moest zijn. En als je vervolgens de verhalen op social media ziet van mensen die precies op dezelfde tijd, op hetzelfde vliegveld moesten zijn, gaat er al wel een belletje rinkelen.

Voor de reis naar het vliegveld begon, was de bestemming dus al bekend (en doorgrondig onderzocht; slechte gewoonten leer je niet zomaar af). Dit kon de pret niet drukken: we hebben een paar fantastische dagen in Manchester gehad. Want hoewel we de bestemming al wisten, was de stad op zich al een verrassing. We zouden deze bestemming nooit zelf hebben gekozen. Maar toch, een volgende keer wil ik het anders aanpakken en ervoor zorgen dat de bestemming onbekend blijft tot op het vliegveld. Een nieuwe uitdaging!

Reacties

,

Geschreven door Madelon Weijenborg op 13 juli 2016

Mijn naam is Madelon Weijenborg. Ik ben 24 jaar. Momenteel woon ik samen met mijn ouders in een klein dorp in de Achterhoek. Vanaf september zal...

Meer over Madelon Weijenborg