Geef je gezondheid een boost met deze voedingsmiddelen 

In de zomer heb je meestal meer energie dan in de winter. Het zomerse zonnetje zorgt voor aanmaak van vitamine D en de warme stralen van de zon geven ons positieve energie. Maar met de aanhoudende warme is je energie soms ook ver te zoeken. Herkenbaar? Geef je gezondheid en energie een lekkere boost met deze voedingsmiddelen.

Handje ongezouten noten

Een handje ongezouten noten geven vrijwel direct een boost voor je lichaam. Ze bevatten veel voedingsstoffen en helpen je bloedvaten gezond te houden. Ze zitten boordevol vezels, eiwitten, ijzer en onverzadigde vetten. Geniet elke dag van een handje ongezouten noten zoals, cashewnoten, hazelnoten, pecannoten, pistachenoten en walnoten. Boost je energie!

Verse knoflook

Knoflook is een echte boost voor je gezondheid. Verse knoflook verlaagt de bloeddruk, dus een absolute aanrader wanneer je veel last hebt van stress. Daarnaast is knoflook ook goed voor hart en bloedvaten.

Avocado’s

Avocado’s zijn vruchten die rijk zijn aan gezonde vetten, eiwitten, vezels, mineralen en vitamines. Ze zijn goed voor je huid en energiebalans. Haal het vruchtvlees uit de avocado en smeer deze op een cracker en beleg het met een plakje zalm. Superlekker en rijk aan vitamines en mineralen. Ze geven je lichaam en energie een gezonde oppepper en het is nog lekker ook!

Sinaasappels en mandarijnen

Sinaasappels en mandarijnen zijn citrusvruchten en zitten boordevol vitamine C. Vitamine C bevordert je weerstand waardoor je lekkerder in je vel zit. Neem een glas vers geperste sinaasappelsap bij de warme maaltijd, dat zorgt voor een goede opname van vitamine C uit de voeding.

Spinazie

Spinazie valt onder bladgroente en zit boordevol magnesium. Wanneer je een tekort aan magnesium hebt kun je last krijgen van lusteloos, vermoeidheid en kun je snel geïrriteerd raken. Daarnaast kan een tekort aan magnesium zorgen voor vervelende lichamelijk klachten als spierkrampen, concentratieproblemen, vermoeidheid, depressies en zelfs hartproblemen. Spinazie bevat vitamine A, B en C en ijzer en eiwitten die een lekkere boost geven aan je lichaam en energielevel.

Water 

Water is van levensbelang en past in een gezond voedingspatroon. Water lest je dorst en zorgt tevens voor een verbeterde opnamen van allerlei andere voedingsstoffen in je lichaam. Drink 1,5 – 2 liter water per dag om je lichaam en huid van binnenuit een natuurlijke boost te geven. Kraanwater kent veel voordelen: het bevat geen calorieën, het is goedkoop, goed voor het milieu, makkelijk mee te nemen en (bijna) altijd en overal verkrijgbaar. Vind je water niet zo lekker, maak het dan lekkerder door bijvoorbeeld een paar schijfjes komkommer en citroen toe te voegen. Of voeg een paar partjes watermeloen toe. Dan heb je een heerlijke frisse dorstlesser met een lekker smaakje.

Verse vette vis

Verse vette vis is rijk aan Omega3 en vitamine B. Deze voedingsstoffen zijn supergezond en helpen je concentratievermogen verbeteren en verkleinen de kans op depressies. Dus ook perfect wanneer je last hebt van een zomerdip en je energie ver te zoeken is. Verse vis is o.a. makreel, haring en zalm. Eet 2 keer per week verse vette vis.

Eet zo veel mogelijk vers en zonder pakjes en zakjes. Verse groente en fruit zijn gezond en bevorderen je gezondheid en energie! Boost yourself! 

Reacties

Geschreven door Danielle van de Vlag op 1 augustus 2018

Mijn naam is Danielle van de Vlag, ik ben 34 jaar en 12 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde en vader van onze twee mooie eigenwijze dochters...

Meer over Danielle van de Vlag