Get ready to work out!

De kerstvakantie is helaas weer voorbij, de nodige kerstborrels, etentjes, oliebollen en appelbeignets zijn verorberd en dat betekent: ‘Hallo work out!’ Het is januari, de maand van goede voornemens, een frisse nieuwe start en weer helemaal in shape komen. Op de fiets naar het werk, neem eens wat vaker de trap in plaats van de lift en hop… als een malle naar de sportschool! Get ready to work out in de leukste sport outfits!

Waarom is sporten gezond?

We weten allemaal dat sporten gezond is. Maar waarom is sporten eigenlijk gezond? We frissen je geheugen even op:

♥ Beweging geeft energie, ook al word je soms doodmoe op het moment dat je sport. Na het sporten voel je je als herboren.

♥ Wanneer je sport, maak je endorfine aan. Dit stofje zorgt ervoor dat je je happy voelt.

♥ Je lichaam komt beter in balans, stress neemt af en het geeft je zelfvertrouwen een boost.

♥ Sporten zorgt ervoor dat je beter slaapt en je uithoudingsvermogen/conditie verbetert.

Hoe pak je het ritme weer op?

Tja… dat is even lastig na de gezellige, luie en vooral smaakvolle decembermaand. Maar… je pakt het zo weer op. Echt! Hoe? Nou gewoon, doen! Maak een afspraak met een personal trainer en klaar is Kees. Een personal trainer zeg je niet gemakkelijk af, er staat immers een afspraak gepland en iemand op je te wachten. Wellicht heb je over een poosje zelf de discipline weer om lekker te gaan sporten, maar om weer even op te starten en de gang te pakken te krijgen, is het fijn om samen met een personal trainer te sporten. Wedden dat je het ritme zo weer te pakken hebt.

Trek een comfortabele sportoutfit aan

Niet geheel onbelangrijk! Een comfortabele sport outfit is een must wanneer je gaat sporten. Niets is vervelender dan knellende sportkleding of kleding dat te warm zit. Trek ademende sportkleding aan die lekker comfy zit en waarin je heerlijk kunt bewegen. Waar let je op bij het kopen van een comfortabele sport outfit?

Shop nu >Shop nu >

Kies de juiste maat. Pas het zo nodig in de winkel, soms kan het net even anders vallen dan je gedacht had. Bestel je online? Kies dan twee maten, dan kan je op je gemak kiezen welke het beste aansluit.

Kies het juiste materiaal! Niets is zo belangrijk als goed materiaal tijdens het sporten, denk dan vooral aan kleding wat goed ‘ademt’. Neem altijd een vest of trui mee naar de sportschool! Deze kun je aantrekken tijdens je warming up en/of als je klaar bent met sporten. Zo vat je geen kou en voorkom je dat spieren snel koud worden.

Shop nu >Shop nu >

Draag vooral waar jij je lekker in voelt!

 

Reacties

Geschreven door Danielle van de Vlag op 7 januari 2019

Mijn naam is Danielle van de Vlag, ik ben 34 jaar en 12 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde en vader van onze twee mooie eigenwijze dochters...

Meer over Danielle van de Vlag