Gezonde barbecue tips

Het barbecue seizoen staat weer voor de deur. Wel lastig al dat lekkere eten wanneer je op dieet bent of gezonder wil leven. Wil je toch genieten van een barbecue, maar dan op een gezonde manier? Lees dan snel verder.

Kies voor mager vlees en / of vis

Speklappen en worstjes, een groot favoriet onder veel barbecue liefhebbers. Erg mager is het natuurlijk niet. Denk ook eens aan bijvoorbeeld een kipfilet, een mager runderlapje of aan vissoorten. Dit scheelt aanzienlijk in de hoeveelheid vet en is daarnaast super lekker!

Sausjes

 In de sausjes die geserveerd worden bij de barbecue zitten vaak veel vetten, suikers en calorieën. Voor een gezonde barbecue zul je deze sausjes zoveel mogelijk moeten vermijden. Wil je toch een sausje? Maak er dan zelf eentje op yoghurt basis en met diverse kruiden. Dit scheelt aanzienlijk in de hoeveelheid calorieën.

Maak de salades zelf

 Onmisbaar bij de barbecue: De salades. Denk aan huzarensalade of  de aardappelsalade. Super lekker, maar ook hier zit veel mayonaise, calorieën en vetten in. Beter kun je salades zelf maken. Denk bijvoorbeeld aan sla, komkommer en tomaat met een yoghurt dressing of maak een heerlijke tonijn salade. Binnenkort kunnen jullie op de terStal blog ook een salade vinden die ik graag maak voor bij de barbecue.

Drink water

Hoe verleidelijk is het om tijdens de barbecue te genieten van wijn? Niet alleen gezellig maar ook nog eens lekker. Natuurlijk mag je wel genieten van een wijntje, maar om je calorie inname te beperken zou je het ook kunnen afwisselen met water. Zo bespaar je calorieën en heb je de volgende dag minder last van een kater:)

GENIETEN!

Natuurlijk kan je wel rekening houden met de calorie inname maar vergeet  vooral niet te genieten. Als je een keer lekker gaat barbecueën en je eet iets meer dan is dat niet gelijk een ramp. Het moet natuurlijk ook wel leuk blijven:)

 

Reacties

Geschreven door Kelly van der Pol op 2 juni 2018

Mijn naam is Kelly van der Pol, 28 jaar, getrouwd met Eugène en moeder van 2 kinderen Esmay van 6 en Stijn van 4. Wij wonen...

Meer over Kelly van der Pol