Hoe maak je jouw Paasbrunch tot een succes?

Nog heel even en het is alweer Pasen. Voor veel mensen een reden om heerlijk te genieten tijdens een uitgebreide Paasbrunch. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw Paasbrunch een succes wordt? Met deze tips kom je een heel eind.


1. Zorg voor een goede basis

De basis voor de brunch is erg belangrijk. Dek de tafel mooi met een paas tafelkleed en vul het eventueel aan met wat andere decoraties zodat je echt dat Paas gevoel krijgt. Natuurlijk is de basis qua eten erg belangrijk tijdens de Paasbrunch. Wat er bij ons altijd standaard op tafel staat:

– Croissants, het liefst zelfgemaakt en nog lekker warm uit de oven 
– Gekookte eitjes
– Paasstol; als ik die niet in huis heb met Pasen dan gaat het hele feest niet door.
– Diverse broodjes; kies voor kleinere varianten, want ander zit je na 1 broodje al vol!
– Verse Jus
– Chocolademelk (echt een must voor onze kinderen)
– Diverse soorten hartig en zoet beleg
– Een vers gemaakt soepje of ragout met pasteitjes

2. Maak het jezelf gemakkelijk

Natuurlijk is het super leuk om zelf dingen te maken. Toch is het minder leuk als jij de hele tijd in de keuken staat en de rest aan tafel zit. Zorg er daarom voor dat je dingen van te voren al klaar hebt zodat je tegelijk met de gasten aan tafel kan gaan. Een salade of soepje kan je bijvoorbeeld ook makkelijk de dag van te voren  maken.

3. Regel een verrassing voor de kinderen

Wat wij altijd standaard doen voordat we gaan brunchen is eieren verstoppen voor de kinderen. We kopen standaard altijd de voorgekookte geschilderde eieren die we dan in de tuin verstoppen. Ook zorg ik ieder jaar weer voor een leuke verrassing. Vaak zijn dat chocolade eitjes maar af en toe komt daar een chocolade paashaas of een mandje vol met lekkere dingen aan te pas.

4. Geniet van je gezelschap

Vaak levert zo’n paasbrunch wel wat stress op, althans bij mij. Je wil tenslotte alles perfect hebben en iedereen tevreden te stellen. Je moet alleen niet vergeten zelf ook te genieten. Denk niet continue “oh is er wel genoeg” “moet ik dit of dat nog pakken” als je gasten wat te kort komen geven ze dat echt wel aan.

5. Ga erop uit

Heb je een keer geen zin om een Paasbrunch te organiseren? Kies er dan voor om erop uit te gaan. Er zijn namelijk genoeg restaurants die een Paasbrunch organiseren. Ook is het tegenwoordig heel makkelijk om een kant en klare Paasbrunch te laten bezorgen. Uiteraard zijn deze opties wat duurder maar af en toe moet je ook kunnen genieten.

Reacties

Geschreven door Kelly van der Pol op 30 maart 2018

Mijn naam is Kelly van der Pol, 28 jaar, getrouwd met Eugène en moeder van 2 kinderen Esmay van 6 en Stijn van 4. Wij wonen...

Meer over Kelly van der Pol