Hoe vind je de perfecte jeans?

Een belangrijk item die je absoluut in je garderobekast moet hebben, is natuurlijk een fijne jeans. Tegelijkertijd is dit ook één van de moeilijkste fashion items om te kopen. Ga je voor een skinny, flared of een regular jeans, kies je voor een donkere wassing, lichte wassing of ga je voor een stoere medium jeans? De keuze is reuze, maar hoe vind je de perfecte jeans? Wij helpen je op weg.

Model kiezen 

Kies allereerst een model jeans waar jouw voorkeur naar uitgaat. Vind je het lastig te bepalen welk model je moet kiezen en welke jeans het beste bij jouw figuur past? We zetten de volgende modellen voor je op een rijtje:

Skinny

Skinny jeans vallen aansluitend en de pijpen lopen smal richting de enkels. In een skinny jeans wordt stretch toegevoegd, zodat het goed aansluit, maar toch comfortabel zit. Met een skinny jeans kun je perfect je rondingen laten zien.

Slim Fit

Slim Fit  lijkt veel op een skinny jeans, alleen zit hij net wat ruimer. Het is een aansluitend model dat aardig strak zit om de heupen en bovenbenen. Vanaf de knie loopt de pijp iets smaller toe, maar sluit niet aan om de onderbenen.

High Waisted

High waisted jeans komen tot aan je navel of zelfs boven je navel. Hiermee verdoezel je eenvoudig een buikje of vetrolletje en het zit tevens superlekker! Hier zijn wij vrouwen heel blij mee! 😉

Regular

Regular jeans hebben een vrij rechte pasvorm. Deze jeans zit vrij ruim, het kruis kan wat lager zitten en er zit over het algemeen weinig model in deze jeans.

 

Skinny Jog

Skinny Jog jeans zitten lekker comfy en zacht. Het is jeans met heel veel stretch erin verwerkt, waardoor hij soepel valt en je er heerlijk in kunt bewegen.

Welke kleur wassing 

Ga je voor een donkere of lichte kleur wassing? Of ga je voor een wassing met een printje of slijtageplekken? In de zomer is een jeans met lichte wassing vooral een hit en in de winter wordt er vaak gekozen voor een jeans met donkere wassing. Maar uiteraard kun je een jeans met donkere wassing ook perfect in de zomer dragen! Combineer het met een fris gekleurd shirt, een witte sneaker en klaar is je zomerse look.

Aanvullende tips

Een goede en comfy jeans kopen die helemaal aansluit bij jouw wensen is zo makkelijk nog niet. Let bij het kopen van een jeans op de volgende aanvullende tips:

  • Koop een jeans niet te groot, je loopt de jeans juist nog een beetje uit, waardoor hij wat losser zit.
  • Kies ook niet voor een jeans die te strak zit. Vetrolletjes kunnen er overheen gaan hangen.
  • Maak wanneer je een jeans past een aantal dagelijkse bewegingen om te checken of hij comfortabel genoeg zit.
  • Stem de jeans af op je schoenen. Passen de pijpen van de jeans in je schoenen of draag je de pijpen van de jeans juist liever over je schoenen heen?
  • Koop een aantal verschillende modellen, zodat je kunt afwisselen.
  • Kies een jeans die past en aansluit bij jouw wensen. Kom je er niet uit? Vraag om goed advies!

Reacties

Geschreven door Danielle van de Vlag op 26 maart 2019

Mijn naam is Danielle van de Vlag, ik ben 34 jaar en 12 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde en vader van onze twee mooie eigenwijze dochters...

Meer over Danielle van de Vlag