DIY: Knutselwerkjes

Lampion maken:
Met een lege (cola)fles kun je twee mooie lampionnen maken. Zorg wel dat de dop er nog op zit. Verder heb je crêpe papier nodig (het liefst wat leuke kleurtjes) en lijm! Hoe begin je? Je knipt de lege fles eerst doormidden. Hierdoor krijg je twee plastic ‘bakjes’. De kinderen kunnen intussen te gekke vormpjes knippen uit het crêpe papier. Denk hierbij aan hartjes, sterretjes, rondjes, driehoekjes of mooie lange stroken. Deze kunnen vervolgens met lijm (tip: gebruik een kwast) op de buitenkant worden geplakt. Gebruik daarna een perforator om aan twee kanten een gaatje te maken, en doe daar een touwtje doorheen zodat je hem echt als een lampion kan vasthouden. Je mist alleen nog een waxinelichtje en dan ben je klaar voor de optocht! Het crêpe papier geeft een heel gaaf effect 🙂

Familie maken:
Met wc rollen kun je hele leuke families maken. Zorg voor meerdere wc rollen, zodat de kinderen tijdens het knutselen hun eigen ouders en broertjes/zusjes kunnen maken.Verder moet je veel gekleurd papier hebben, een schaar, lijm en één groot vel papier per kind. Het is handig om zelf een voorbeeldje te maken!
Pak eerst oranje of roze (huidkleurig) papier en wikkel deze om een wc rol. Zo heb je een basis voor een lijfje.Wat moeten ze vervolgens uitknippen? Ogen, oren, handen, voeten, een neus, een broek of een leuk jurkje. Alles wat ze kunnen bedenken! Laat ze dit op de wc rol plakken. En zo maak je de hele familie!
Uiteindelijk kunnen ze alle familieleden op het grote vel papier plakken en daarbij een omgeving tekenen/kleuren. Is de familie bijvoorbeeld op vakantie? Kamperen met een tent of in het vliegtuig? Hier hebben de kids zelf vast grote fantasieën over!

Reacties

,,,,,

Geschreven door Dionne Tangenberg op 25 augustus 2015

Ik ben Dionne Tangenberg. Sinds kort schrijf ik voor TerStal met veel enthousiasme blogs over verschillende thema’s. Op deze manier wil ik mijn ervaringen en ideeën...

Meer over Dionne Tangenberg