Low budget tips om de zomervakantie door te komen 

Het is weer aftellen geblazen, nog even de laatste loodjes en dan is het eindelijk zomervakantie. Dat wordt genieten van een welverdiende vakantie, lekker luieren aan strand met een goed boek, maar vooral ook samen leuke dingen doen. We hebben tenslotte alle tijd voor elkaar in de zomervakantie. Wij hebben een aantal super leuke zomerse low budget tips voor je om de zomervakantie door te komen. Of het nou gaat om een gezellig dagje uit, een low budget vakantie of een leuke zomerse outfit? Met deze low budget tips wordt het sowieso een zomervakantie om nooit te vergeten!

 Low budget tips voor een heerlijk zomerse dag

Wat gaan we vandaag doen? Een zinnetje die vast wel bekend in de oren klinkt. Je kunt niet elke dag een activiteit doen wat veel geld kost, dus hebben we een aantal leuke tips bedacht die niet veel geld kosten, maar je toch een heerlijke dag bezorgen. Kom maar op met die zomervakantie!

• Neem een picknickmand vol lekkers mee, haal een kleed uit de kast en zoek met je geliefde, vrienden of gezin een plekje in de buurt op waar je heerlijk kunt genieten van lekker eten, drinken en de gezelligheid met elkaar. Altijd een goed idee! 

• Ben je gek van wandelen? Kies één van de dichtstbijzijnde klompenpaden in de buurt en maak een mooie ochtendwandeling samen met iemand of misschien alleen, als je van rust houdt.

• Wil je een dagje met je kids eropuit zonder dat het veel geld kost? Er zijn fijne natuur speelplekken in de buurt waar je zo naartoe kunt. Of ga een dagje naar een meer/strand dichtbij je in de buurt. Emmertje en schepje mee en de kids hoor je niet meer.

• Zijn je kids uitgekeken op het speelgoed wat ze hebben en spelen ze nergens meer mee? Ruil het speelgoed met vriendjes en vriendinnetjes, dat geeft ze gelijk weer nieuwe ideeën. Speelgoed van een ander is namelijk altijd leuker. 😉

Zomerse outfits voor een laag budget 

Een luchtige zomerse outfit is voor iedereen een must voor de zomer. Een vrouwelijk jurkje, een sportieve short voor de heren en ook de slippers mogen niet ontbreken in de zomer.

• Organiseer een kleding-ruildag met vriendinnen en wissel samen al je kleding uit. Nieuwe outfits hoeven helemaal geen geld te kosten! 😉

• Wil je graag een dagje winkelen, maar heb je weinig budget? Neem eens een kijkje in een tweedehands winkel. Daar vind je de meest mooie pareltjes. Enne… niet iedereen heeft het dus je komt ook nog eens origineel voor de dag.

• Ruim je kast op en kijk of je van lange broeken mooie hippe korte shorts kunt maken. Of misschien kun je van een ‘oude’ lange spijkerbroek wel een mooie nieuwe jeans rok maken. Wees creatief en vooral niet bang!

• Sjaaltjes in je haar zijn helemaal hip & happening. Deze kun je perfect maken van lappen stof, oude kleding, kussenhoezen etc. Pimp je outfit!.

  • Kijk welke kleding je in de kast hebt liggen en bedenk een plan om je kleding te verfraaien. Pak een schaar, kraaltjes, glitters, parels en pimp je kleding naar hartelust op. Zo heb je heel eenvoudig zomerse outfits voor een laag budget.

 Low budget op vakantie in de zomer

Heb je weinig budget om op vakantie te gaan, maar wil je toch even weg? We hebben een aantal tips voor je om een fijne vakantie in de zomer te hebben zonder dat het veel geld kost.

 • Ga op zoek naar een leuke last minute. Soms zijn er geboekte vakantie die op het laatste moment geannuleerd worden waardoor je voor een prikkie die accommodatie kunt huren.

• Of boek juist heel erg vroeg in het jaar je vakantie, dan kun je juist weer profiteren van vroegboekkorting.

• Durf jij alles aan? Ga dan met een rugzak op je rug backpacken zonder dat je iets boekt. Ga op avontuur en zoek in het land naar keuze low budget overnachtingen.

 • Probeer net voor of na de zomervakantie op vakantie te gaan, dat scheelt een hoop geld. Lukt dat niet? Kijk dan wanneer het in de vakantie het goedkoopst is om weg te gaan.

• Kies landen of plaatsen die nog niet zo heel toeristisch zijn, daar kun je meestal heel goedkoop vakantie vieren.

 • Vergelijk je unieke accommodaties op verschillende websites, dit kan soms enorm veel geld schelen.

 • Ga basic kamperen met een tent. Superleuk, puur natuur en lekker low budget.

• Vaak scheelt het ook geld als je niet in het weekend gaat vertrekken, maar op een doordeweekse dag. Dus ga lekker speuren, de voorpret alleen al geeft je een vakantiegevoel.

Veel plezier met het uitstippelen van jouw ultieme zomer!

Reacties

Geschreven door Danielle van de Vlag op 10 juli 2018

Mijn naam is Danielle van de Vlag, ik ben 34 jaar en 12 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde en vader van onze twee mooie eigenwijze dochters...

Meer over Danielle van de Vlag