Moederdag, een ode aan je moeder!

Het is weer bijna zover, Moederdag! De dag om je moeder nog eens extra in het zonnetje te zetten, te laten merken dat je haar waardeert of om in ieder geval even stil te staan bij haar!Om een ode aan mijn eigen moeder te brengen leek het mij leuk om de foto’s voor deze blog dan ook samen met haar te maken.

Ik hoor steeds vaker dat ik veel op mijn moeder lijk (al lijk ik ook erg veel op mijn vader!). Wanneer mensen mij dit vertellen voel ik altijd een bepaalde trotsheid, ik vind het fijn om te horen dat ik op haar lijk. En ik hoop dat ik later op haar leeftijd ook nog zo goed uit zie, dus duimen dat ik de goeie genen ook heb meegekregen ;-).

De fotoshoot was direct een goede gelegenheid voor mij om wat leuke setjes voor mijn moeder uit te zoeken! Op deze foto’s draagt ze een super gaaf pak. Echt iets voor mijn moeder, heel stijlvol maar ook stoer! Een perfecte outfit voor naar haar werk. Ze heeft het gecombineerd met een leuk hakje, maar ze zou het ook zeker met een toffe witte sneaker dragen.

            Ik draag hier een jurkje met korte mouw. Het model loopt iets uit en valt tot op de knie. In combinatie met het heerlijke warme (en zachte!) vest en stoere boots is het helemaal mijn ding. Voor een meer ‘’girly-look’’ draag je het jurkje  zonder vest en met een leuk sandaaltje of pumps eronder.

Het tweede setje, uitgekozen voor mijn moeder, is een leuk zomer jurkje. De kleuren blauw staan haar altijd mooi, zo ook dit jurkje. Dit is iets wat ze meer in haar vrije tijd of op vakantie zou dragen! Het jurkje is gemaakt van een comfortabele, meerekkende stof en heeft een strikdetail in de taille. Ik draag hier een zwart-witte broek met bloemenprint.

De pantalon heeft een mooie brede band in de taille en is aansluitend. De broek heb ik gecombineerd met een wit hemdje en een (onmisbare) leatherlook jasje.

Het leuke aan deze setjes is, is dat we het ook van elkaar zouden kunnen lenen. Hoe handig is dat? Het komt namelijk regelmatig voor dat ik een leuk bloesje of shirtje bij mijn moeder uit haar kast trek!

Een paar leuke feitjes over Moederdag, wist jij dat:

  • Moederdag niet in ieder land op dezelfde dag wordt gevierd
  • Het is ontstaan in Amerika
  • Wij in Nederland sinds 1928 Moederdag vieren
  • De dagen voor Moederdag door de bloemensector de hoogste omzet wordt behaald

Lieve mam,
Je bent een mooi mens van binnen en buiten. Bedankt dat je altijd voor mij klaar staat, bedankt voor de vele goede gesprekken en de lol die we samen kunnen hebben. Op naar nog meer mooie herinneringen samen!♥

—-
Voor alle moeders onder ons, alvast een hele fijne Moederdag gewenst! X

 

Reacties

Geschreven door Anouk Peters op 7 mei 2019

Hi! Ik ben Anouk Peters, 24 jaar oud en woon samen met mijn vriend in Nijmegen. Mijn twee grootste passies zijn reizen en mode. Daarnaast houd...

Meer over Anouk Peters