Nooit meer naar huis!

Je kent het vast wel, een plek waar je nooit meer weg wil. Het is er gezellig en fijn. Je voelt je thuis. Zo’n gevoel had ik afgelopen week, in het wonderschone, über vriendelijke en gemoedelijke Oostenrijk. Nooit meer naar huis! Het was precies zoals ik me had voorgesteld van jaren geleden. Jeugdsentiment! Ja dat was het. Genieten van schattige geitjes die dagenlang in de eindeloze bergen lopen, kabbelende waterstroompjes die glinsteren als vloeibaar goud in de heerlijk warme zon, rijk gevulde bloembakken die pronken als ware kunstwerken aan de gezellige houten huisjes en een serene rust waar je stil van wordt. Genieten dat was het!

Een land waar je ontdekt dat het toch nog bestaat, waar het kan. Een plek waar iedereen vriendelijk begroet wordt, waar niemand pokémons aan het vangen is, er totaal geen sprake is van angst of je niet veilig voelen. Dit plekje op aarde is een voorbeeld voor elk land, er heerst geen jaloezie, geen woede en vooral geen krankzinnigheid. Een land waar op en top genieten voor iedereen van belang is. Van jezelf, elkaar en al het moois wat je om je heen ziet. Het is er en het is gratis, hoe bijzonder! Prachtige bergen vol geurende dennenbomen waar kabelbaantjes overheen lopen alsof het er zo tegenaan geplakt is. Je kan genieten van een adembenemend uitzicht bovenaan de top met een warme kop choco, zelfgebakken apfelstrudel en waar een haardvuurtje en een fleecedeken je een warm welkom heten.

Jammer dat je altijd aan het einde van een heerlijke vakantie je relaxte leventje weer moet inleveren, het heeft in ieder geval machtig veel inspiratie, geluksmomenten en inzichten opgeleverd. We zijn weer een herinnering rijker! Op naar de volgende trip!

Recept Oostenrijkse apfelstrudel

500 gram appeltjes
klein beetje citroensap
100 gr suiker gemengd met beetje kaneel
40 ml calvados
40 ml rum
30 gr paneermeel
50 gr rozijnen
250 g bladerdeeg uit het koelvak (40×40 cm groot)
boter
paneermeel en poedersuiker

Schil de appeltjes en snijdt ze in plakjes. Meng de plakjes appel, beetje citroensap, suiker met kaneel, calvados, rum, paneermeel en rozijnen en laat het even intrekken. Rol de bladerdeeg uit en bestrijk met vloeibare boter, bestrooi ze met paneermeel en suiker. Strijk het appelmengsel in een brede strook op de lange kant van het deeg. Houdt daarbij een strookje van 4/5 cm vrij. Rol de apfelstrudel op en druk de uiteinden goed aan. Leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier en bestrijk ze met boter. Op 200° C ongeveer 20 minuten afbakken. Even af laten koelen, in stukken snijden en bestrooi ze met poedersuiker.

Mmm … ik proef Oostenrijk! Eet smakelijk 🙂

Reacties

,,,,

Geschreven door Danielle van de Vlag op 11 augustus 2016

Mijn naam is Danielle van de Vlag, ik ben 34 jaar en 12 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde en vader van onze twee mooie eigenwijze dochters...

Meer over Danielle van de Vlag