Op zoek naar een nieuwe hobby

Na je werk even datgene doen dat je het liefst doet. Het is niet alleen leuk, het helpt je ook nog eens ontspannen! Misschien heb je al een leuke hobby, maar als je dat niet hebt of als je gewoon eens toe bent aan verandering dan kan het vinden van een nieuwe hobby een oplossing zijn. Snel op zoek naar een nieuwe hobby dus! Maar waar vind je nou iets dat echt bij jou past en je ook nog eens helpt ontspannen? terStal zet de beste tips voor jouw zoektocht naar de ultieme hobby op een rijtje!

Iets dat anders is dan je werk


Zoek in je hobby iets dat anders is dan je werk. De kans is anders groot dat je anders toch constant met je gedachten bij je werk zit en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zoek daarom iets dat geen of weinig linkjes heeft met je werk, zodat je je echt even helemaal op wat anders kan concentreren.

Wat zoek je in een hobby?


Om te kijken welke hobby bij jou past, moet je eerst helder hebben wat je precies van een hobby verwacht. Als je een hobby zoekt om je hoofd leeg te maken, dan kan muziek uitkomst bieden, maar als je een drukke kantoorbaan hebt, is het misschien juist fijn om buiten je vermaak te zoeken. Zo kun je tijdens het beoefenen van je hobby de nodige zonnestralen en frisse lucht meepakken.

Leer wat nieuws


De meeste personen zullen dit wel herkennen: het werk dat je doet past heel goed bij je, maar er zijn zoveel beroepen die jou ook leuk lijken. Een carrièreswitch is wat rigoureus en ook niet nodig, want je vindt jouw baan immers al leuk, maar wat nieuws leren naast je baan kan natuurlijk altijd. Op het internet zijn talloze cursussen te vinden over uiteenlopende onderwerpen. Niet alleen kun je zo makkelijk een nieuw instrument leren bespelen, je kan ook een nieuwe taal leren of leren hoe je het best kan ontspannen.

Deze hobby’s vindt (bijna) iedereen leuk


Alle stappen doorlopen en toch nog op zoek naar inspiratie? Soms hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn! Er zijn namelijk een heleboel simpele dingen die je gelukkig kunnen maken ondanks dat ze misschien wat voor de handliggend zijn. Koken bijvoorbeeld. Misschien kan je het al of misschien is het iets dat je moet leren, maar het is zeker de moeite waard. Het is namelijk niet alleen een leuke hobby, het resultaat is ook leuk! Andere hobby’s waar je aan kan denken zijn: fotograferen, schrijven, haken, lezen, gamen, tekenen of gewoon lekker jezelf verliezen in een serie.

 

Reacties

Geschreven door Madelon Weijenborg op 28 oktober 2018

Mijn naam is Madelon Weijenborg. Ik ben 24 jaar. Momenteel woon ik samen met mijn ouders in een klein dorp in de Achterhoek. Vanaf september zal...

Meer over Madelon Weijenborg