Organiseer het perfecte etentje

De dagen worden weer korter en kouder en hoewel sommigen van ons misschien al verlangen naar de zomer van 2019, hebben de koude seizoenen ook zo hun voordelen. Als het buiten koud is kun je het binnen lekker gezellig maken. De herfst is dan ook het perfecte moment om een etentje te organiseren. Niet alleen kun je vast in de kerstsfeer komen, het is ook een goed moment om bij te kletsen met je vrienden. Maar hoe organiseer je nou zo’n perfect etentje? TerStal geeft jou wat tips!

Bereid voor

Wees op de hoogte van eventuele allergieën van je gasten en vraag aan je gasten of ze alles wel lusten. Als je gasten met lange tanden aan tafel zitten omdat ze niet zo houden van aspergesoep met boontjessaus, is de avond al meteen een stuk minder leuk.

Een goede voorbereiding houdt niet alleen in dat je rekening moet houden met je gasten. Je kunt het jezelf ook makkelijker maken door alles goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je een gerecht niet voor het eerst kookt als je gasten verwacht, want dan kan er een hoop mis gaan. Als je het gerecht al een keer hebt getest, weet je precies waar je aan moet denken en hoelang je hiervoor nodig hebt. Het kan ook handig zijn om al wat gerechten van te voren klaar te hebben. Het is immers niet zo gezellig als je de hele avond in de keuken staat.

Wees creatief

Zowel in de tafelschikking als in de gerechten kun je lekker creatief zijn. Zorg dat alles bij elkaar past. Dit kun je doen door heel internet af te struinen naar tips en ideeën, maar je kan ook een thema kiezen en alles daarop aansluiten. Wat dacht je van een Nederlandse thanksgiving?

Wat ga je eten?

Zoals hierboven al staat vermeld, is het allereerst goed om rekening te houden met de gasten. Als er kinderen bij zijn, kook je natuurlijk iets anders dan voor alleen volwassenen. Bedenk hoeveel gangen je wilt en zorg dat alles goed op elkaar aansluit. Heb je de oven nodig voor een voor- en hoofdgerecht? Dan kan het handig zijn om nog een tussengerecht te doen. Anders zit er een lange tijd tussen en niemand is dol op wachten.

Als je van gezelligheid houdt en niet zo’n held bent in de keuken, is het leuk om de maaltijd op z’n Frans te openen. Fransen beginnen namelijk vaak gezellig met een borrel en klein hapjes. Deze kun je natuurlijk zelf maken, maar je kan het ook simpel houden. Denk bijvoorbeeld aan blokjes kaas of een charcuterie. Dit laatste klinkt misschien lastig, maar het is heel simpel: het is namelijk gewoon een plankje met fijne vleeswaren. Amper voorbereiding nodig dus!

Heel veel succes met de voorbereidingen! Wat ga jij koken?

Reacties

Geschreven door Madelon Weijenborg op 12 november 2018

Mijn naam is Madelon Weijenborg. Ik ben 24 jaar. Momenteel woon ik samen met mijn ouders in een klein dorp in de Achterhoek. Vanaf september zal...

Meer over Madelon Weijenborg