Recept voor een heerlijke smoothie!

Het bereiden van een gezonde smoothie hoeft helemaal niet heel moeilijk te zijn en kost helemaal niet veel tijd, ideaal als je het mij vraagt. Hoe simpel het ook is, toch is het altijd handig om een stappenplan te volgen. Ik heb voor jullie daarom hieronder een plan gemaakt hoe ik graag mijn smoothie drink.

Ingrediënten:

 • 100 gram fruit: eigenlijk kan je kiezen voor ieder stuk fruit of groente. Kies bij voorbaat voor twee soorten zodat je verschillende smaken kan mixen. In mijn geval heb ik gekozen voor kiwi en aardbei. Dit omdat het zakje eiwitpoeder dezelfde smaak heeft.
 • 300 milliliter yoghurt: uiteraard wil je iets toevoegen zodat je smoothie een vollere smaak krijgt. Ik heb om de smoothie gezond te houden gekozen voor magere yoghurt. Je kan ook gaan voor kwark met 0% vet.
 • 60 milliliter sap: je kan ook kiezen voor water maar ik vind een sapje lekkerder voor wat extra smaak.
 • 1 zakje eiwitpoeder: eiwitten verbrand je sneller dan bijvoorbeeld koolhydraten of gezonde vetten.

Ohja; je hebt uiteraard wel een blender nodig!

Zo ga je te werk!

 1. Kies je fruit en groente waarmee jij je smoothie wilt gaan maken.
 2. Was en snijd je fruit voor je het gaat gebruiken.
 3. Het gesneden fruit of groente kan alvast in de blender.
 4. Voeg de yoghurt en de sap toe.

4-zonder_web

 1. Blend, blend,  blend!
 2. Voeg tot slot het zakje eiwit poeder toe.

6-zonder_web

 1. Blend nogmaals tot je de gewenste consistentie hebt bereikt.

En that’s it!

Hopelijk heb ik jullie een beetje kunnen inspireren. Dit is altijd hoe ik mijn smoothies maak. Hebben jullie nieuwe ideetjes of tips, let me know!

7_web

 De foto’s in deze blog zijn mede mogelijk gemaakt door annemarie-fotografie.nl

Reacties

Geschreven door Jennifer Serena Oude Nijhuis op 1 december 2016

Mijn naam is Jennifer Serena Oude Nijhuis, 28 jaar oud en wonend in Denekamp (OV). Totaal heb ik 13 jaar gespendeerd aan zowat iedere mode opleiding...

Meer over Jennifer Serena Oude Nijhuis