Sporten – Hoe pak je het aan?

Om eerlijk te zijn ben ik nooit echt een sportief type geweest, ik was altijd liever lui dan moe. Toen ik aan mijn gewicht ging werken moest ik wel gaan sporten maar ik zag daar enorm tegenop want eerlijk gezegd was ik altijd een “sponsor” van de sportschool en ging ik bijna nooit. Toch heb ik uiteindelijk de moed gevonden om te gaan en ben ik van niet sportief naar redelijk sportief gegaan. Hoe ik dat heb gedaan leg ik graag uit.

1. Allereerst ben ik gaan kijken naar datgene wat ik echt wilde. Ik deed verschillende proeflessen en ging bij diverse sportscholen kijken totdat ik uiteindelijk het gevoel had “ja hier voel ik me welkom en hier ga ik het naar mijn zin hebben”

2. Ik maakte een afspraak met een trainer om een programma op maat te laten maken. Hierin heb ik heel duidelijk mijn wensen aangegeven en ook gezegd dat ik eigenlijk niet het type ben dat uren aan de apparaten hangt, wanneer je een goede sportschool hebt zullen ze daar op in spelen.

3. Vervolgens maak ik voor mezelf een plan hoe vaak ik zou gaan: in het begin was dat 2 x in de week en uiteindelijk ben ik over gegaan naar 3 – 4 x in de week. Ik zorgde ook voor afwisseling, 3 x in de week hetzelfde programma in de fitness is niks voor mij dus ik wisselde af met een groepsles en buiten hardlopen.
4. Uiteraard zorgde ik voor leuke sportkleding: tenslotte is het wel belangrijk dat je lekker in je vel zit en je goed voelt in de kleding waarin je sport.

5. Ik sprak met mijn man af dat hij mij ging motiveren om te gaan als ik een avond geen zin had, zo bleef ik toch gemotiveerd.

Uiteindelijk ben ik dus min of meer verslaafd geraakt aan sporten. Oké ik heb nog steeds momenten dat ik geen zin heb en soms ga ik dan ook niet maar ik heb gemerkt hoeveel progressie ik heb behaald waardoor ik juist alleen maar gemotiveerder werd. Het is alleen even een drempel waar je overheen moet…

Regelmatig krijg ik ook de vraag: Maar wat als ik niet in een sportschool wil trainen? Dan antwoord ik gelijk “Dat hoeft ook niet”, je moet namelijk datgene zoeken wat jij graag doet, waar jij tijd voor hebt en waar jij zin in hebt. Doe je dat niet dan is het namelijk gedoemd om te mislukken en dan wordt je, net als ik voorheen, een sponsor van de sportclub en dat is zonde.
En mocht je om wat voor reden niet kunnen sporten: ook met je kinderen kan je leuke actieve dingen ondernemen en wandelen + fietsen zijn ook erg leuke bezigheden om in beweging te komen, zolang jij er maar plezier aan beleefd zul je progressie boeken.

Reacties

Geschreven door Kelly van der Pol op 7 juli 2016

Mijn naam is Kelly van der Pol, 28 jaar, getrouwd met Eugène en moeder van 2 kinderen Esmay van 6 en Stijn van 4. Wij wonen...

Meer over Kelly van der Pol