Stappenplan tot de perfecte (lente)outfit!

Lentekriebels! Heb jij ze ook? In deze blog vertel ik jullie hoe je de perfecte lente look kunt samenstellen! Jurkjes zijn helemaal mijn ding, dus ik laat jullie vier verschillende jurkjes zien die ik omtover tot complete look met schoenen en accessoires. Er zijn altijd een aantal stappen die ik doorloop, hierbij vind ik het vooral belangrijk dat de kleding die ik aantrek past bij hoe ik me die dag voel. Bekijk hieronder mijn stappenplan!

Mix and match met deze leuke jurkjes♥

Het eerste jurkje is dit leuke, opvallende panterprint model. De jurk valt tot over de knie wat ik persoonlijk een hele prettige lengte vind. Wat ik leuk vind bij deze jurk is om het wat meer casual en sportief te maken door het te dragen met witte sneakers. De accentkleur roze laat ik vervolgens terugkomen in het tasje.

Deze outfit is opvallend door de print en kleuren, maar omdat het toch op elkaar is afgestemd, is het zeker niet storend en zie je dat er over nagedacht is!
Tip: je kunt de jurk ook open dragen en combineren met een jeans & top. Op deze manier is de jurk meer een vestje. Altijd handig, kledingstukken die je op verschillende manieren kunt dragen. En leuk voor de afwisseling!

Het tweede jurkje is een wat korter model met een stippenprint in de kleuren zwart en wit. Dit jurkje heb ik gecombineerd met een platform sandaal en een grote rietentas.

Hierdoor oogt het als een heerlijk zomers lookje. Wanneer de dagen nog iets frisser zijn is het ook leuk om dit jurkje te dragen met wat hogere (cowboy) laarzen.

Deze zwarte blouse-jurk is een lekker zwierig model met halve mouwtjes, een kraagje, knoopjes en knoop detail in de taille. Ik heb deze outfit basic gehouden met hakken en een hoed.

Het is een vrij donkere outfit, dus wanneer je meer van de kleurrijke outfits houdt, kun je hier kleur toevoegen door middel van bijvoorbeeld gekleurde schoenen of een licht jasje. Ook leuk hierbij is om een felgekleurde nagellak op te doen, die valt dan extra op!

 

Het laatste jurkje is een kort model met lange zwierige mouwen en een elastieken band in de taille. Het jurkje is wit met een zwart printje. Ik heb ervoor gekozen wat kleur toe te voegen door middel van een roze haardband, subtiel maar toch net dat extra kleurtje. Daarnaast heb ik gekozen voor sandalen met een hakje.

 Dit maakt de outfit ideaal voor een bruiloft of ander feestje!

Stappenplan

Stap 1: Ga bij jezelf na hoe jij je voelt en wat voor een soort outfit daarbij past. Wanneer ik bijvoorbeeld  moe ben ga ik liever voor een wat comfortabelere outfit, of wanneer ik spierpijn heb draag ik liever sneakers dan hakken.

Stap 2: Bedenk wat je die dag moet of gaat doen. Zijn er bepaalde gelegenheden of activiteiten? Ga bij jezelf na wat er op de planning staat en kom tot een oordeel wat jij belangrijk vindt; ga je voor praktisch, comfortabel, sportief of juist netjes of opvallend?

Stap 3: Kies het item dat je wilt dragen en verplaats deze naar een plek met neutrale achtergrond

Stap 4: Zoek aan de hand van bovenstaande stappen de accessoires en eventueel aanvullende kleding stukken bij elkaar. Leg deze accessoires ook direct bij de outfit neer zodat je een goed totaalbeeld krijgt van de hele look.

Stap 5: Alles bij elkaar gezocht? Omkleden maar!

Stap 6: Beoordeel de totale outfit wanneer je deze aan hebt. Voelt dit goed? Ben je tevreden? Top! Toch nog niet helemaal wat je in gedachte had? Ga dan na wat jou stoort aan de outfit en wissel dit om voor iets anders.

Met deze stappen ben jij helemaal ready to shine! Voor welke outfit ga jij?

Reacties

Geschreven door Anouk Peters op 9 april 2019

Hi! Ik ben Anouk Peters, 24 jaar oud en woon samen met mijn vriend in Nijmegen. Mijn twee grootste passies zijn reizen en mode. Daarnaast houd...

Meer over Anouk Peters