Met deze tips ga jij relaxed het nieuwe jaar tegemoet!

Een vol en fris nieuw jaar hebben we allemaal weer voor de boeg. Op oudejaarsavond blikken we terug op een jaar dat achter ons ligt en vol goede moed maken we mooie plannen en goede voornemens voor het nieuwe jaar. Hoe je na de decemberdrukte (lees gekte) zo relaxed mogelijk het nieuwe jaar tegemoet kunt gaan? Heel eenvoudig, met de volgende tips. Just relax!

Voldoende slaap

Voldoende slaap is essentieel om goed in je vel te zitten en relaxed het nieuwe jaar tegemoet te gaan. Wanneer je uitgerust bent zit je lekkerder in je vel, kun je dingen beter aan en ben je veel kalmer en relaxter! Zorg dat je ongeveer 7 á 8 uur slaap per nacht krijgt. Zorg ook dat je lange tijd achter elkaar hetzelfde slaapritme hebt. Wanneer je een paar avonden op rij heel laat naar bed bent gegaan, heb je een hele tijd nodig om weer bij te tanken. Dat red je niet door een avond goed door te halen en flink uit te slapen. Zorg dus voor een goed slaapritme en voldoende slaap. Dus hup, pyjama aan en lekker slapen!

Ontbijt neem de tijd

Wanneer je de tijd neemt om te ontbijten ga je de dag goed van start. Neem alle tijd om lekker en in alle rust te ontbijten. Wanneer jij jezelf de tijd gunt om lekker te ontbijten, geeft dat zo’n relaxed gevoel. Kopje koffie, krantje en een lekkere verse boterham doen wonderen voor een rustige start.

Blijf bij jezelf

Je hoeft het jezelf echt niet te moeilijk te maken. Leg de lat niet te hoog, je hoeft niet overal aan mee toe doen en laat alle gekte lekker achterwege. Blijf bij jezelf en doe vooral dingen waar jij blij van wordt zonder dat je altijd maar rekening houdt met anderen. Maak je ook vooral niet te druk, het helpt je toch niet!

Plan niet te veel

Plannen zijn er altijd weer om gewijzigd te worden! Je kunt nog zoveel mooie plannen hebben, alles loopt toch altijd weer anders dan je gepland of gehoopt had. Laat de planning iets meer varen en probeer te genieten van het hier en nu. Niet morgen of overmorgen, gewoon vandaag!

Af en toe offline

Heerlijk om zo af en toe even offline te zijn. Telefoon uit, laptop dicht en dan kan het real-life genieten beginnen. Geen last van piepjes van binnenkomende apps, rinkelende beltonen en volle mailboxen. Gewoon UIT!! Even helemaal niets, alleen jij. Dat is relaxed en echt het nieuwe genieten!

Frisse neus halen

Een frisse neus halen is voor iedereen goed en een absolute aanrader! Door buiten in de natuur te zijn, verlies je even alle stress en zorgen. Gooi ze in de natuur, haal diep adem en relax… Kijk om je heen, alles is zo rustig, puur en echt. Bovendien geeft beweging in de buitenlucht je een nieuwe lading energie. Trek je sportkleding aan en gaan met die banaan.

Trager leven

Trager leven betekent relaxter leven. Het geeft je meer ruimte en energie! Meer ruimte om te genieten, meer ruimte voor nieuwe ideeën en vooral meer ruimte om van de uitwerking een succes te maken. Pak eens wat vaker een kop koffie/thee, plof op de bank met een magazine en vertraag. Het geeft je zoveel inspiratie en rust waardoor energie tot leven komt en je relaxed het nieuwe jaar tegemoet gaat.

Succes! Maak er een mooi en relaxed 2019 van!

Reacties

Geschreven door Danielle van de Vlag op 2 januari 2019

Mijn naam is Danielle van de Vlag, ik ben 34 jaar en 12 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde en vader van onze twee mooie eigenwijze dochters...

Meer over Danielle van de Vlag

Lees vorig bericht:
Fashionable 2019 in!

Yeah! Allemaal een gezond, gelukkig en trendvol 2019 gewenst! Met of zonder goede voornemens gaan...

Sluiten