Tips voor een gezellige Sinterklaasavond

Het is bijna 5 december en dat betekent dat we weer massaal pakjesavond gaan vieren. Het is de tijd van gezelligheid, chocoladeletters, pepernoten, marsepein en natuurlijk cadeautjes. Kinderen vinden het fantastisch! Ouders trouwens ook. Geniet van een gezellige Sinterklaasavond met onderstaande tips.

Ouderwets gezellig kinderfeest

Kinderen wachten vol spanning af en de zenuwen gieren door hun kleine lijfjes. Zal Sinterklaas wel komen? En komt hij een zak vol cadeautjes brengen? Het heerlijk avondje is gekomen, een ouderwets gezellig kinderfeest. Zet een Sinterklaas muziekje op, steek de kachel en kaarsjes aan, zet de pepernoten klaar en het genieten kan beginnen!

Verstop de cadeautjes

Cadeautjes in overvloed hoort er natuurlijk helemaal bij. Wil je voorkomen dat de cadeautjes binnen no-time worden uitgepakt door de kinderen? Verstop de cadeautjes dan door het hele huis en laat ze zoeken naar de cadeautjes. Ook kun je een spelletjesavond organiseren. Verzin korte spelletjes met een dobbelsteen bijvoorbeeld. Elk kind mag een getal kiezen van de dobbelsteen en wanneer het getal gegooid wordt mag het kindje een cadeautje kiezen en uitpakken. Het is ook leuk om lekkernijen te proeven met een blinddoek op. Wanneer je het juiste geraden hebt, mag je een cadeautje voor jezelf (of een ander) pakken. Kinderen vinden dit superleuk!

Sinterklaas film kijken

Het is ook leuk om een Sinterklaasfilm te kijken met de kids. Ideaal om ze iets rustiger te krijgen voordat de pakjes arriveren, bakje pepernoten en drinken erbij en ze hebben het helemaal naar hun zin!

Lekkers op tafel

Geen Sinterklaasavond zonder lekkers op tafel! Bak samen met de kinderen pepernoten of taai-poppen die je ’s avonds kunt serveren. Ga overdag aan de knutsel en maak leuke cocktailprikkertjes met kleine Sinterklaas tekeningen van de kids. Plak ze om de cocktailprikker heen en steek ze in de worst en kaas. Superleuk!

Opzoek naar inspiratie voor leuke cadeaus? terStal heeft de leukste nachtmode collectie voor de allerkleinste. Leuke eenhoorn sloffen of een animal onesie, je kids zullen het geweldig vinden!

 

Reacties

Geschreven door Danielle van de Vlag op 27 november 2018

Mijn naam is Danielle van de Vlag, ik ben 34 jaar en 12 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde en vader van onze twee mooie eigenwijze dochters...

Meer over Danielle van de Vlag