Tips voor een heerlijke herfstvakantie 

Het is weer herfstvakantie. Geen wekker, geen klok, geen gehaast, maar vooral rust en gezelligheid. Doen waar je zin in hebt en genieten waar het kan. Herfst is natuurlijk een prachtig seizoen met de verkleuringen van de natuur, de geur van de blaadjes en het heerlijke zonnetje. We hebben nog geluk met het weer en kunnen dus in de vakantie lekker naar buiten! We hebben tips voor een heerlijke herfstvakantie.

Wandelen in het bos

Zo simpel, maar nog altijd groot favoriet bij kinderen en volwassenen. In de herfst is het buiten en vooral ook in het bos zo mooi. De kleuren, de vallende bladeren en alle natuurschatten zoals eikeltjes, beukennootjes en kastanjes liggen gewoon voor het oprapen.  Het bos ligt er vol mee en na een frisse wandeling kunnen kinderen met deze natuurschatten de mooiste creaties knutselen. Trek een lekkere warme jas aan en ga de natuur in. De natuur heeft zoveel te bieden!

Weekendje weg

Wil je iets verder weg en genieten van een mini vakantie? Ga samen met je gezin een weekendje weg. Uitwaaien aan het strand, maak een stedentrip of ga lekker met de kinderen naar een familiepark met zwembad en ballenbak. Altijd een goed idee! Even weg uit de hectiek van de dag en samen mooie herinneringen maken.

Spelletjes doen en boekjes lezen

Is het een dagje slecht weer of willen jullie een dagje in de pyjama vertoeven? DOEN!! Pak spelletjes uit de kast en maak er een lekker dagje van. Je hebt tenslotte alle tijd voor de kids, wat er anders nog weleens bij inschiet. Boekjes lezen is ook een topper. Maak een lekker leesplekje met kussens en dekens en ga allemaal boekjes lezen die de afgelopen tijd zijn blijven liggen.

Dagje uit

Wil je toch even een gezellige onderbreking van de vakantie, dan is een dagje uit altijd leuk natuurlijk. Dat kan een dagje naar een pretpark zijn, een leuke stad bezoeken met de trein, het bezoeken van een kinderboerderij, bibliotheek of museum, maar ook een kaasboerderij is bijvoorbeeld erg leuk en leerzaam. Voor kinderen, maar ook voor ouders. Er zijn ontzettend veel leuke dingen te vinden voor een geslaagd dagje uit. En het hoeft ook niet altijd extreem duur te zijn. Genieten zit hem niet in het entreegeld.

 

 

 

Reacties

Geschreven door Danielle van de Vlag op 22 oktober 2018

Mijn naam is Danielle van de Vlag, ik ben 34 jaar en 12 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde en vader van onze twee mooie eigenwijze dochters...

Meer over Danielle van de Vlag