Tips voor het kopen van lingerie 

Lingerie zit verstopt onder je kleding en zie je niet meteen, maar het is absoluut een belangrijk basis item.  Wist je dat het overgrote deel van de vrouwen een verkeerde maat beha draagt? Lingerie in de juiste maat is absoluut van belang! Het geeft een vrouwelijk gevoel, zorgt ervoor dat je kleding mooi zit en geeft je borsten ondersteuning die het nodig heeft. Wij geven je een aantal tips voor het kopen van lingerie. 

Goede pasvorm

Het belangrijkste van lingerie is dat de pasvorm perfect zit. Het moet er mooi uitzien, maar de pasvorm is nog veel belangrijker. Maar hoe weet je of lingerie goed zit? Een handig trucje voor het kopen van een juiste beha is om naar voren te hangen en je bovenlichaam heen en weer te schudden. Blijven jouw borsten goed zitten in de beha die je hebt aangetrokken, vallen ze er niet uit en sluit de beha mooi rondom je borsten zonder dat ze er overheen bubbelen, dan is de beha goed!

Uiteraard kun je ook een verkoopster om advies vragen. Zij kunnen de omvang meten en jou adviseren in de verschillende soorten en maten beha’s. Een broekje/slipje/string mag niet te strak zitten of knellen, maar uiteraard ook niet te los zitten en gaan lubberen. Zorg dat het broekje goed aansluit en lekker zit, ook wanneer je gaat zitten of bewegen. Vergeet niet af en toe je borstomvang opnieuw te laten meten. Je borstomvang kan altijd veranderen.

Het oog wil ook wat

Uiteraard, het oog wil ook wat! Een mooie lingerieset geeft een vrouwelijk gevoel en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit. Enn… je partner wordt er ook vast heel blij van. 😉 Kies altijd een lingerieset uit die bij je past. Je partner vindt kant en rood misschien heel mooi, terwijl jij hier misschien helemaal niet van houdt. Trek lingerie aan wat bij je past, het zou zonde zijn wanneer het in de kast beland en je het niet meer aantrekt. Je partner wordt ook vast blij van een mooie kanten zwarte lingerieset.

Lingerie op elkaar afstemmen

Er zijn lingeriesets verkrijgbaar die helemaal op elkaar afgestemd zijn en alleen als set verkrijgbaar zijn. Het is supermooi, maar niet altijd even handig. Misschien hangt er bij de beha een slip maat s, terwijl je een grotere slip nodig hebt of is de slip juist jouw maat, maar de beha helemaal niet. Maak zelf mooie setjes met een losse beha en slip naar keuze. Het is mooi als het matcht, maar het hoeft ook niet helemaal hetzelfde te zijn. Je kunt een beha perfect mixen en matchen met een slip uit een andere lijn. Dat geeft juist een unieke geheel. Zorg wel dat de kleuren goed bij elkaar passen en kies voor lingerie waar jij je lekker in voelt.

Aanvullende tips:

  • Begin, wanneer je een nieuwe beha hebt gekocht, bij de eerste haakjes het dichtste bij het uiteinde. Wanneer de beha wat losser komt te zitten, kun je nog een haakje opschuiven, zodat de beha weer wat strakker zit.
  • Draag geen kanten beha wanneer je een effen strak shirtje aan wilt. Je ziet het kant door het shirt schijnen.
  • Kies een witte of huidskleur beha wanneer je een wit shirtje aan wilt trekken.
  • Ga ook voor een huidskleur slip wanneer je een witte broek aan wilt.
  • Wil je je buste een beetje omhoog liften? Kies voor een beha met (extra) vulling, deze zijn tot wel 2 cupmaten groter.
  • Was de lingerie met de hand of in een waszakje. Dit geeft extra bescherming en wanneer er toevallig een beugel uit de beha komt zetten, zit hij in het waszakje en niet in de trommel van de wasmachine.

Kijk voor het complete assortiment lingerie in onze webshop of kom langs voor een goed advies in een van onze winkels.

Reacties

Geschreven door Danielle van de Vlag op 1 april 2019

Mijn naam is Danielle van de Vlag, ik ben 34 jaar en 12 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde en vader van onze twee mooie eigenwijze dochters...

Meer over Danielle van de Vlag