Tips om samen lekkere en feestelijke hapjes te maken voor de kerstdagen

Nog een paar dagen en het is weer Kerst. De kerstdagen betekenen lampjes, gezelligheid en vooral lekker eten en drinken. Samen! Soms in een (chique) restaurant, maar soms ook heerlijk thuis, bij familie of bij vrienden. Het is altijd een heerlijke tijd en daar horen natuurlijk lekkere hapjes bij. Maak samen lekkere en feestelijke hapjes voor de kerstdagen. Zo heb jij een onvergetelijke Kerst!

Samen hapjes maken is samen genieten

Niets is vervelender wanneer elke keer dezelfde personen in de keuken staan te kokkerellen met de kerstdagen. Je bent er toch best wel heel druk mee! Veel leuker is het om samen de kerst versnaperingen te regelen. Verdeel de taken en laat iedereen iets maken. Ome Jan regelt de zoete hapjes, tante Klara maakt een amuse, oma regelt de kippenpootjes, opa maakt een hartig taartje en de kinderen regelen het dessert. Zo heeft ieder een taak en zijn het niet altijd dezelfde personen die in de keuken staan. Het is tenslotte Kerst en dan wil je samen genieten!

Feestelijke kersthapjes

Er zijn heel veel soorten hapjes die je kunt maken. Lekker en feestelijk hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Je kunt zelfs kant en klare hapjes in huis halen wanneer je geen tijd hebt om in de keuken te staan. Steek er dan wel even een leuke kerstprikker in om het net even wat feestelijker te maken. Met de volgende tips om feestelijke kersthapjes te maken wordt het gegarandeerd een smaakvol succes!

Een kaasplankje is altijd een goed idee. Leg verschillende soorten kleine kaasjes op een plankje met druiven en ander vers fruit.

Voor de visliefhebbers onder ons, een pakketje van zalm is een topper! Smeer een plakje zalm royaal in met roomkaas, strooi er verse bieslook over, sprenkel wat citroensap over het geheel en doe er een reepje komkommer bovenop. Rol de zalm op in keukenfolie en leg het even in de koelkast. Na ongeveer 1,5 uur zijn de smaken goed op elkaar ingewerkt en kun je er mooie plakjes van snijden. Takje bieslook erop en voilà… aan tafel!

Worstenbroodjes in bladerdeeg is, zeker voor kinderen, een heerlijke snack. Rol knakworstjes in bladerdeeg, doe er een beetje curry tussen en vouw er een kerstboompje van. Warm het even op in de oven en jammie…

Een garnalencocktail is ook een fijne versnapering. Vul kleine plastic cups/bakjes met Hollandse garnalen en voeg daar cocktailsaus aan toe. Een klein beetje peper en zout toevoegen en een druppeltje limoensap. Takje peterselie voor de finishing touch en klaar ben je.

Snijd komkommer in plakjes en leg daar een toef carpaccio op. Strooi er kaas en pijnboompitten over en leg een blaadje basilicum op het hapje. Sprenkel een klein beetje dillesaus over het geheel en smullen maar!

Heel simpel, maar altijd even lekker en gezond! Leg reepjes komkommer, wortel, paprika in alle kleuren en tomaatjes op een schaal en serveer er een bakje yoghurtsaus bij. Dip de groente lekker in de saus, kinderen vinden dit leuk en heerlijk!

Maak een pakketje van rookvlees en filet americain. Besmeer een plakje rookvlees royaal met filet americain, doe er een paar gesneden bosuitjes tussen en een snufje peper en zout. Vouw er een pakketje van en garneer het met verse peterselie.

Vul champignons met roomkaas en wikkel ze in spek, strooi er geraspte kaas overheen en leg ze even in de oven totdat de champignon zacht is en de kaas gesmolten. Mmmm…

Maak van alle hapjes die gemaakt zijn een uitgebreid hapjes buffet. Dek de tafel gezellig met een mooi tafellaken, servetten en kaarsjes. Het hoeft niet binnen no-time opgegeten te worden, je kunt de hele avond genieten van de feestelijke en lekkere hapjes. Geniet samen, fijne smaakvolle kerstdagen gewenst!

 

Reacties

Geschreven door Danielle van de Vlag op 18 december 2018

Mijn naam is Danielle van de Vlag, ik ben 34 jaar en 12 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde en vader van onze twee mooie eigenwijze dochters...

Meer over Danielle van de Vlag