Tips voor een onvergetelijke vakantie!

Het is bijna Kerst en dat betekent niet alleen dat je een paar dagen gezellig met familie door zal brengen, maar ook dat je de kroost een paar weken bij huis hebt. De eerste dagen zijn waarschijnlijk gevuld met allerlei – al dan niet leuke – verplichtingen, maar vervolgens zal de verveling waarschijnlijk al snel toeslaan. Om dit te voorkomen en om een onvergetelijke vakantie tegemoet te gaan, zijn hier een aantal tips, waarmee jij je vakantie geheid een stuk leuker zal maken!

Winter Efteling

De Efteling is niet alleen een pretpark vol leuke attracties, het is ook een plek waar je heerlijk een dagje rond kan lopen. Vooral als het hele park gehuld is in wintersferen, is het de moeite waard om een bezoekje te brengen. Geniet van de duizenden lichtjes en de sprookjesachtige sfeer. Dit park is niet alleen een must voor kinderen, maar ook voor volwassenen!

Kerstmarkt

Voor de Kerst een kerstmarkt bezoeken is natuurlijk het allerleukst, maar ook na de Kerst kun je hier nog genieten. De hele vakantie kan namelijk in het teken staan van de Kerstdagen. Vooral als jij van die heerlijke sfeer houdt, is het echt een aanrader om ook tussen Kerst en oud en nieuw nog een Kerstmarkt te bezoeken, want wie heeft ooit gezegd dat je geen derde Kerstdag kan vieren? Of een vierde of vijfde…

Schaatsen

De Kerstdagen in Nederland zijn helaas niet vaak zo mooi als in films. Het is namelijk altijd net wat aan de warme kant en er is geen vlokje sneeuw te zien. Zoek daarom deze vakantie de kou zelf op! Er ligt misschien geen ijs in de natuur, maar een dagje naar een overdekte ijsbaan is zeker de moeite waard. Een dagje schaatsen zorgt voor plezier voor jong en oud en je hebt meteen een goed excuus om een lekkere beker warme chocolademelk te nuttigen.

Bakken

Dat we met Kerst allemaal net wat meer eten dan normaal is bekend en eigenlijk mag dat ook gewoon. Daarom is het bakken van taarten en koekjes deze vakantie echt een aanrader! Heerlijk onbezorgd genieten van allerlei lekkernijen. Moet je toch op de kilo’s letten? Zoek dan een recept zonder suiker en vetten. Deze zijn over het hele internet wel te vinden! Een middagje bakken is een goedkoop alternatief voor een heerlijk middagje plezier.

Netflix en.. relax?

Jazeker! Ook een dagje lekker films kijken hoort erbij. Het is immers Kerst en dan zijn de leukste films op televisie en de verschillende platforms te vinden. Bouw een hut, pak je laptop en een heleboel lekkers en breng de middag gezellig door in deze hut met veel kerstfilms en allerlei lekkernijen! Heerlijk ontspannen..

Knutselen

Een huis vol kerstversiering is natuurlijk hartstikke leuk, maar wat nog leuker is, is een huis vol zelfgemaakte versieringen! Breng daarom een middagje knutselend door. Niet alleen voor Kerst kun je leuke versieringen maken, maar ook voor oud en nieuw! Wat dacht je van de cijfers 2019 geschreven in waxinelichtjes? Veel knutselplezier!

Reacties

Geschreven door Madelon Weijenborg op 20 december 2018

Mijn naam is Madelon Weijenborg. Ik ben 24 jaar. Momenteel woon ik samen met mijn ouders in een klein dorp in de Achterhoek. Vanaf september zal...

Meer over Madelon Weijenborg