DIY: pindakaas maken!

Ben jij ook zo verzot op pindakaas, maar weet je diep van binnen dat dit niet het meest gezonde beleg is….? Maak je pindakaas dan zelf! Op deze manier eet je wel de gezonde vetten uit de noten, maar niet het minder gezonde palmvet wat vaak aan pindakaas is toegevoegd. Hoe? Heel simpel!

Wat je nodig hebt is het volgende:
– een blender (die niet overhit raakt)
– noten naar keuze zoals pinda’s, walnoten, amandelen, hazelnoten (ongezout)
– olijfolie
– een potje of bakje

Doe een klein handje van alle noten in je blender. Kies zelf van welke noten jij de pindakaas wilt maken. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor alleen één soort noten. Wanneer je de noten in de blender hebt gedaan kun je een beetje olijfolie toevoegen. Dit hoeft niet per se, uit de noten komt ook een olie vrij die ervoor zorgt dat het goedje lekker smeuïg wordt.

Alles in de blender? Mixen maar!

Niet in paniek raken wanneer je blender niet in 1 minuut alle noten tot een pasta gemaakt heeft. Dit duurt even (10 tot 15 minuten). Dus zet je blender aan en ga ondertussen iets voor jezelf doen. Wel even in de gaten houden of je blender niet overhit raakt! Wanneer je noten gemixt zijn tot een smeuïge pindakaas ben je klaar. Vind je het nog niet smeuïg genoeg, voeg dan nog wat olijfolie toe. Doe de pindakaas in een leuk weckpotje en nu kun je onbezorgd gaan genieten van je cracker of broodje met een dikke laag pindakaas ;).

Tip: Voeg wat agave siroop toe voor een beetje zoetigheid.

Eet smakelijk!
Laat je ons weten of het je heeft gesmaakt? 😉

Reacties

,,,

Geschreven door Sabrina Kregel-Eleveld op 3 augustus 2016

Ik werk als content coördinator bij terStal en ben dagelijks bezig met het schrijven van diverse teksten. Ik ben onlangs getrouwd en woon samen met mijn...

Meer over Sabrina Kregel-Eleveld