Zomerse Picknick

Yesss … het is zomer en we hebben bijna vakantie! Dat betekent dat we weer gezellig met z’n allen naar buiten kunnen en vooral lekker buiten eten. Groot favoriet bij ons is Picknicken! Gewoon lekker in de tuin, het park, onder de bomen in het bos of met een hele club kinderen in de speeltuin. Heerlijk! Neem lekkere hapjes mee, maak makkelijke gezonde vruchtensmoothies en bak heerlijke cupcakes. Pak je picknickkleed, doe je lekkers in de mand en hoppa … op naar een zomerse picknick!

Kinderen zijn er dol op, lekker kneuterig genieten in het zonnetje met een leuk gezelschap, zoete en hartige lekkernijen en proosten op het leven! Het is immers elke dag een feestje! Bereid gezellig samen de picknick voor. Spreek af dat iedereen iets maakt of ga lekker samen kokkerellen in de keuken. De voorpret alleen al is leuk! We hebben een aantal lekkere en vooral makkelijke recepten geselecteerd voor een Zomerse Picknick om nooit te vergeten!

♥ Besmeer pannenkoekjes met chocopasta en beleg ze met aardbeien en hazelnoten … rollen maar

♥ Rooster broodjes in de broodrooster en beleg ze met brie, walnoten en besprenkel met honing

♥ Snij schijfjes komkommer, smeer ze in met verse roomkaas en beleg ze met zalm

♥ Bak een omelet met champignons, spek, uitjes en paprika (zelfs koud onweerstaanbaar)

♥ Pers verse sinaasappelen en pureer er een banaan en kiwi door, heerlijke vitamineboost

♥ Maak een kan met limonade en voeg er schijfjes komkommer, aardbeien en meloen door

♥ Super gezonde fruitspiesjes met meloen, blauwe besjes en frambozen

♥ Beleg eierkoeken met gele room, aardbeien en slagroom

Versier vooraf bijvoorbeeld cupcakes met de kinderen en peuzel ze lekker op tijdens de picknick. Je kan ook een thema picknick maken. Kies voor een bepaalde kleur versiering en bedenk in die kleuren de lekkernijen erbij. Wedden dat je lekkere dingen gaat maken die je nog nooit eerder hebt gegeten, super leuk! Of bedenk gezellige spelletjes tijdens de picknick, genieten met elkaar onder het genot van heerlijke versnaperingen, wie wil dat nou niet!?

Enjoy your Summer!

zomerse picknick 2

Reacties

Geschreven door Danielle van de Vlag op 12 juli 2016

Mijn naam is Danielle van de Vlag, ik ben 34 jaar en 12 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde en vader van onze twee mooie eigenwijze dochters...

Meer over Danielle van de Vlag